FOTO/VIDEO: Fast-food-ul din parcarea magazinului Kaufland de pe Calea Moldovei, închis temporar de Protecția Consumatorilor

Un fast-food din municipiul Bistrița a fost amendat și închis temporar de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud, ca urmare a constatării unor deficiențe.

Potrivit unui comunicat de presă al CJPC Bistrița-Năsăud, este vorba despre fast-food-ul care funcționa în parcarea magazinului Kaufland de pe Calea Moldovei din Bistrița.

”Ca urmare a unei sesizări, în data de 21septembrie Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniu, la operatorul economic Kaufland România SCS din Bistrița – Fast-Food. În urma verificării, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • utilizarea unor frigidere neigienizate corespunzător, cu ventilatoare, chedere, rafturi și pereții laterali plini de resturi alimentare și straturi de grăsime,
  • folosirea unei friteuze care conținea ulei ars, înnegrit,
  • prezența unui start gors de grăsime pe hotă, plafon, pereți și pardoseală,
  • depozitarea direct pe paviment a cutiei de carton în care erau depozitate tacâmuri de unică folosință,
  • comercializarea unor produse care erau preparate și păstrate în condiții improprii consumului uman,
  • afișarea unui meniu neactualizat, fără informații privind ingredientele conținute şi valoarea nutrițională a acestora.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 4 amenzi contravenționale în cuantum de 55.000 lei. Totodată, au fost dispuse: măsura opririi definitive a comercializării produselor neconforme, în valoare de circa 1.500 lei, măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate”, se arată într-un comunicat de presă al CJPC BN.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts