IULIUS DUMITRU: Greșeli frecvente în procesul de accesare finanțare

Accesarea de finanțare poate fi o provocare pentru mulți antreprenori sau organizații, iar în acest proces se pot comite diverse greșeli. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care antreprenorii le fac atunci când încearcă să acceseze finanțare:

1/ Nepregătirea adecvată a companiei pentru procesul de accesare finanțare. Compania trebuie transformată astfel încât să fie pregătită pentru finanțare. Este cea mai des întâlnită greșeală pe care o fac antreprenorii.

2/ Căutarea de finanțare nepotrivită: Nu toate tipurile de finanțare se potrivesc tuturor afaceri. Este important să alegeți sursele potrivite de finanțare în funcție de nevoile, domeniul de activitate, localizarea geografică și stadiul afacerii dumneavoastră.

3/ Materiale de prezentare insuficient dezvoltate: Finanțatorii vor dori să vadă un pitch-deck solid și bine argumentat.

4/ Subestimarea nevoilor financiare: Uneori, antreprenorii subestimează suma de bani de care au cu adevărat nevoie pentru a-și dezvolta afacerea. Acest lucru poate duce la epuizarea resurselor financiare într-un stadiu incipient. Atenție la burn rate și runway.

5/ Ignorarea alternativei de autofinanțare: Încercarea de a accesa finanțare externă fără a explora opțiunile de autofinanțare sau de a atrage capital din surse personale poate duce la o dependență excesivă de finanțarea externă. Mai multe despre bootstrapping aici.

6/ Lipsa de pregătire pentru întâlnirile cu investitorii: Întâlnirile cu potențiali investitori necesită o pregătire serioasă. Antreprenorii ar trebui să fie pregătiți să răspundă la întrebări legate de afacere, piață, concurență, strategie etc.

7/ Neglijarea cercetării de piață: Finanțatorii doresc să vadă că aveți o înțelegere solidă a pieței în care operați. Neglijarea cercetării de piață poate afecta credibilitatea afacerii dumneavoastră în ochii finanțatorilor.

8/ Diversificarea inadecvată a surselor de finanțare: Bazați-vă pe mai multe opțiuni de finanțare în loc să vă concentrați exclusiv pe o singură sursă. Diversificarea poate oferi un colac de salvare în cazul în care o sursă de finanțare nu funcționează.

9/ Așteptări nerealiste: A avea așteptări nerealiste cu privire la cât de repede puteți obține finanțare sau cât de multă puteți obține poate duce la dezamăgiri și la decizii proaste.

10/ Neglijarea costurilor ascunse: Unele surse de finanțare vin cu costuri ascunse, cum ar fi dobânzile sau taxele. Ignorarea acestor costuri poate afecta bugetul și profitabilitatea pe termen lung.

11/ Neglijarea relațiilor cu finanțatorii existenți: Odată ce obțineți finanțare, este important să mențineți o relație deschisă și transparentă cu finanțatorii. Neglijarea acestui aspect poate afecta șansele de a obține finanțare suplimentară în viitor.

12/ Neînțelegerea termenilor și condițiilor: Semnarea contractelor fără a înțelege pe deplin termenii și condițiile poate duce la situații dificile sau la restricționarea afacerii în mod neașteptat.

Pregătirea atentă, cercetarea detaliată și planificarea strategică sunt cheia pentru a evita greșelile comune în accesarea de finanțare și pentru a crește șansele de a obține sprijinul financiar necesar pentru afacerea dumneavoastră.

Pentru mai multe informații click aici.

Programează-te  aici pentru o discuție gratuită despre nevoile tale de finanțare în general și instrumente de finanțare în special.

Pentru a vedea edițiile anterioare ale acestui newsletter accesează acest link.

Noi suntem aici pentru a ajuta: IDEA$

Cu salutări,

Iulius – office@ideas.ro, iulius.dumitru@ideas.ro 

Iulius Dumitru are peste 25 de ani de experiență în domeniile financiar-bancar, consultanță financiară, strategie și corporate finance. A coordonat proiecte relevante de private-equity, banking, fuziuni și achiziții, creșterea valorii companiilor și pregătirea acestora pentru următorul stadiu de dezvoltare. Coaching financiar/mentoring pentru companii aflate în acceleratorul de afaceri Temis Innovation, Besançon, Franța. Manager general al parcului industrial Bistrița, poziție din care a coordonat și supervizat întreaga activitate. Foarte buna cunoaștere a mediului de afaceri local, fiind inițiatorul înființării incubatorului/acceleratorului de afaceri Bistrița. Relații foarte bune de colaborare atât cu companiile mari, dar și cu cele mici și mijlocii din regiune. Interim CEO și interim CFO pentru companii care se pregătesc pentru o nouă rundă de finanțare sau pentru vânzare. Acum are în față o nouă provocare, să crească platforma de experți independenți IDEAS până când va ajunge suficient de mare încât sa-i ocupe tot timpul!

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts