VIDEO- ZIUA COMUNEI ȘANȚ- Prima ediție alături de primarul Marian Forogău. Un eveniment de excepție prezentat de Angelica Pinti

Șănțenii s-au putut bucura pe parcursul zilei de duminică, 27 august, de marea sărbătoare a comunei alături de primarul liberal Marian Forogău. A fost prima ediție post-pandemică organizată de administrația liberală a acestei UAT. Astfel, pe scena ridicată în spatele sălii de sport, au urcat artiști cunoscuți, creatori sau interpreți ai cântului popular.

https://fb.watch/mIewiUkJTz/

Nu au lipsit de la eveniment : ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan și prefectul Teofil Cioarbă dar și reprezentanții PNL la vârf: deputatul Diana Morar, subprefectul Ioan Zăgrean, Samuel Coman, Stelian Dolha, aici mai fiind prezent și fostul senator și președinte al PNL Bistrița, Dorin Dobra.

„După patru ani de zile în care nu au fost evenimente artistice la noi în comună, mă bucur că am ajuns să facem și astfel de acțiuni, să fim mai aproape unii de alții, să socializăm și să ne bucurăm împreună. Vă doresc o zi cu pace și armonie și să rămânem cu amintiri plăcute„, a spus primarul Marian Forogău.

Preotul paroh Vasile Ureche a binecuvântat această sărbătoare a șănțenilor, care au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”, semn al credinței strămoșești și a faptului că orice lucru bun începe cu Dumnezeu.

Teatrul Nescris „Constantin Iugan” și Teatrul Nescris „Dor Someșan”, Ansamblul Profesionist Dor Românesc  – cu soliștii Domnica Dologa, Nicu Cioancă, Silviu Avram, Veronica Bălan, Cristina Bugnar, dirijor: Mihai Spân, coregraf: Adrian Pașcu, interpreții Petre Petruse și Viorica Hojda, dar și recitalul maramureșeanului Alexandru Pop au oferit publicului iubitor de folclor și tradiții momente de neuitat.

Invitații speciali Simona Boncuț și Nelu Popa, Costel Ciofu și formația, dar și DJ Jonnessey&Aner au încălzit atmosfera, un frumos foc de artificii încheind o ediție reușită a Zilelor Comunei Șanț și încununând munca și realizările oamenilor și ale administrației publice locale.

 

IOAN ZĂGREAN: Comuna Șanț este așezată la poalele Munților Rodnei, este atestată documentar ca o comună de sine stătătoare din anul 1773, iar astăzi am fost să aniversez împreună cu locuitorii, ZIUA COMUNEI ȘANȚ. În frunte cu primarul Forogău Marian-Viorel, locuitorii au petrecut pe ritmuri tradiționale dar și moderne, spre bucuria tuturor generațiilor. Evenimentul a fost prezentat de către frumoasa artistă, Angelica Pinti, care a lăudat măiestria cu care femeile satului încă mai cos porturi populare.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts