RAR: Aproape jumătate din vehiculele verificate în Bistrița-Năsăud prezintă diferite neconformități tehnice sau legate de acte

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

În județul Bistrița-Năsăud au fost verificate, în perioada menționată, 1.165 de vehicule. Dintre acestea, 45,92% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar 5 prezentau risc iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 3,31% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 3,86% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în BN  au fost aplicate 328 de amenzi contravenționale și au fost retrase 229 de certificate de înmatriculare.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%);
  • emisiile poluante (22,1%);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%);
  • vizibilitate (12,81%);
  • șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,57% dintre vehiculele controlate şi în 1,9% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 2.820 de  vehicule dintre cele controlate. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.064 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts