Plătitorul e cel care comandă, proverb și stare de fapt. Personajul nostru este un plătitor. Nu contează de unde și cum a intrat în posesia unei mari sume de bani. Contează că îi are, poate plăti și plătește. Pentru plăcerile lui. De fapt una. Aceea de a fi un bucătar celebru. Personajul nostru nu se pricepe la bucătărie, dar asta nu contează. Restaurantul pe care l-a deschis este cel mai elegant din oraș. Intri doar cu invitație. Invitate sunt doar notabilitățile orașului, să fii pe listă a echivalent cu a fi cineva. Imaginea vorbește. De fapt în restaurantul Buna Vestire se face imaginea. De către influenceri, promoteri, clarvăzători și alți irozi și rapsozi. Bătălie mare. Se plătește bine. Își face imaginea cu noi – cea mai bună reclamă. Între prestatori – competiție pe viață și pe moarte. Cine găsește mai multe calități restaurantului și mai ales bucătarului titular de cont.
Adevărul e că nimeni nu se prea atinge de bucatele de pe mese. Oamenii nu vin acolo ca să mănânce. Vin să vadă și să fie văzuți. Să apară în poze și în video, pe rețele. Alături de… împreună cu… e casta care conduce tot, orașul, destinele oamenilor și înălțarea la cer.
Cu timpul (și cu multă reclamă) faima de bucătar celebru a patronului s-a răspândit. E invitat la evenimente. Nimeni nu îndrăznește să spună că nu-i place mâncarea. Ar fi acuzat pe loc de lipsă de rafinament și multe altele. Oamenii înghit și mai mult lasă în farfurii.
S-a născut și o școală pentru bucătari. Lecțiile esențiale le predă patronul. Se intră greu. Bani mulți, pile. Încet, dar sigur se formează o generație convinsă că așa trebuie gătit. Așa cum au învățat la cursurile pentru maeștri bucătari. Cu timpul și oamenii s-au obișnuit cu mâncarea. Gusturile sunt relative.
Patronul poate închide ochii liniștit. În urma lui rămâne ceva. O schimbare.