FOTO – Pinticu Tecii: doi bărbați, tată și fiu, salvați in extremis dintr-o fântână adâncă de 10 metri

Mobilizare de forțe, sâmbătă, la Pinticu Tecii, comuna Teaca, pentru salvarea a doi bărbați, tată și fiu, care au intrat într-o fântână și nu au mai răspuns apelurilor de la suprafață.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, la fața locului au fost direcționate două echipaje de pompieri cu accesorii specifice și două echipaje SMURD, inclusiv echipajul de terapie intensivă mobilă.

De asemenea, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud care derula o altă misiune medicală în localitatea Pinticu a fost redirijat la fața locului pentru a acorda asistență medicală de urgență celor două persoane.

Totodată, mai mulți săteni și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Teaca au acționat în zonă și au încercat să scoată cele două persoane din fântână, reușind acest lucru.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani și-a redobândit cunoștința după ce a fost scos din fântână. În schimb, un tânăr de 27 de ani a fost extras fără funcții vitale, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare. Ulterior, acesta a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care l-a intubat.

Ambele persoane au fost evacuate de echipajele SMURD către Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistriața, bărbatul de 60 de ani fiind conștient în continuare, iar cel de 27 ani fiind în stare comatoasă.

Cei doi bărbați ar fi derulat lucrări de curățare a fântânii care avea o adâncime de aproximativ 10 m.

ACTUALIZARE 

Azi, 5 iulie, în jurul orei 12:30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în localitatea Pinticu, unui bărbat de 58 de ani care curăța o fântână i s-a făcut rău, iar fiul său în vârstă de 29 de ani, în încercarea de a-l salva, a coborât, accidentându-se. Ajunși la fața locului, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița împreună cu localnici i-au scos pe cei doi și au acordat sprijin la efectuarea manevrelor de resuscitare. Cei doi bărbați au fost preluați și transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii continuă verificările în cadrul unui dosar penal deschis pentru vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts