CUNUNA GRÎULUI a fost sărbătorită sâmbătă, în prezența unor personalități din țară și din Republica Moldova. Au răspuns invitației primarului Ioan Mate și a Consiliului Local, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Florin-Ionuț Barbu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Bogdan Ivan Gruia, președintele Comisiei pentru agricultură, sivicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților – Adrian-Ionuț Chesnoiu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, prefectul Teofil Cioarbă, primarii Romeo Florian de la Lechința, Ioan Cămărășan de la Silivașu de Câmpie și Mihai Ivan de la Șieuț, dar și primarul Dumitru Stoica al comunei Țânțăreni (raionul Telenești) din Republica Moldova.
Invitații au felicitat frumoasa comunitate din Sânmihaiu de Câmpie, pe primarul Ioan Mate și Consiliul Local, pentru proiectele realizate în comună, munca de peste an fiind încununată de această sărbătoare. Părintele Calinic de la Mănăstirea Nicula, pr. Lazăr Cozman (originar din Sălcuța), pr. Ilie Lucian Oltenaș (fostul paroh de la Stupini), medicul veterinar Vicențiu Maior, prof. Livia Muscan și Gorea Tănase – director Aquabis au primit titlul de Cetățean de onoare al comunei Sânmihaiu de Câmpie, în semn de recunoștință pentru activitatea avută și pentru promovarea comunei în țară și străinătate.
Fostul primar Simion Adam, primar pentru 22 de ani al comunei, a fost distins cu o Diplomă de onoare.
Șase familii care au aniversat Nunta de aur, model pentru comunitate, au primit, de asemenea, diplome și o sumă substanțială de bani.
Cei 18 studenți ai comunei au fost evidențiați de primarul Ioan Mate, alături de diplomă fiind și un premiu financiar consistent.
Nu în ultimul rând, au fost premiați 40 de fermieri din comună, cu efective de bovine, ovine sau care au cultură mare, pentru că tot a fost o sărbătoare care împletește tradițiile, munca și belșugul.
Au primit aplauze din partea publicului numeros Trupa de teatru a comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ansamblul folcloric “Dor de pe Câmpie” din Silivașu de Câmpie, Ansamblul folcloric “Izvorul Rece“ din Ruștior și Ansamblul folcloric “Cununa Grâului“ din Ocnița. Tânăra solistă Isabela Retegan din Căianu Mic, alături de interpreții Olimpia Deneș, Petre Petruse și Cornelia Ardelean Archiudean au adus pe scenă cele mai frumoase cântece populare din Bistrița-Năsăud. În recitalul folcloric, un moment aparte i-a aparținut lui Marius Ciprian Pop.
Cumetrii, Aurora și Săndel Mihai, Sami de la Bistrița, Anca Neacșu de la Asia, Lorenna și Daniela Gyorfy au încins atmosfera, un foc de artificii luminând cerul comunei, la miez de noapte.
sursa: rasunetul.ro