Intrat pe piața HOreCA încă de la deschidere ca și restaurant exclusivist, RAPSODIA a fost deschis în decembrie 2013. Atunci, odată cu recompartimentarea fostei case de protocol al lui Nicolae Ceaușescu, aici a fost amenajată și o galerie de artă. Cu mobilier modern transpus parcă în perioada interbelică, RAPSODIA venea atunci cu un concept nou, explicat de Traian Ogâgău în felul următor: „Am combinat partea artistică cu cea culinară pentru că oamenii poate pentru că nu au timp sau pentru că nu au în drum o galerie de artă. Aici vin să servească o mâncare gustoasă şi un vin bun, iar privirea o să meargă la lucrările artiştilor noştri. Cu timpul subconştientul o să lucreze şi o să le placă ce văd şi poate vor şi cumpăra” .
În iunie 2020, Traian Ogâgău, atunci primar al orașului Sângeorz Băi, închiria restaurantul familiei actualului prefect Teofil Cioarbă, care, în luna octombrie a aceluiași an era nevoită să îl închidă forțată de restricțiile impuse de Guvern, consecință a Covid 19.
La 10 ani distanță și cu sincope în funcționare în timpul și post pandemia de Covid 19, restaurantul RAPSODIA și-a închis porțile. Decizia a fost anunțată oficial pe pagina de Facebook a localului, motivul fiind, se pare, lipsa personalului: ”Vă mulțumim pentru că ne-ați călcat pragul și sperăm că v-ați simțit bine. Succes tuturor celor din breaslă și ne reauzim când vom avea cu cine oferi servicii de calitate! Numai bine tuturor!”, au transmis reprezentanții restaurantului Rapsodia.
După Revoluţie, casa a fost prădată, furându-se mai multe lucruri de valoare. Tot după `90 în clădire a funcţionat şi Inspectoratul Județean pentru Cultură, un muzeu de gravură, dar şi o galerie de artă, până când urmaşii avocatului care a ridicat-o au retrocedat-o, vânzând-o mai apoi omului de afaceri Traian Ogâgău.