Daniel Suciu sare,din nou, la gâtul lui Robert Sighiartău după ce liberalul a anunțat că nu va vota măsurile economice propuse de premierul Ciolacu. Un alt atac a survenit la finele lunii iunie, atunci când Suciu l-a întrebat pe Sighiartău ironic: ”Robert iar te strînge cămașa?”.
DANIEL SUCIU: Robert, îți spun simplu, pe înțelesul tuturor:
- Când ați liberalizat sălbatic piața energiei și milioane de români au avut facturi de infarct, iar firmele au fost puse pe butuci, fiind secretar general al partidului, ai TĂCUT!
- Când la Unifarm se fura pe rupte, în pandemie, ai TĂCUT!
- Când Orban@Cîțu (pe care i-ai trădat unul după altul), se împrumutau cu sute de miliarde și banii nu se vedeau nicăieri, ai TĂCUT!
Când TU practici împrumutul cu 600% dobândă prin IFN-urile familiei și am plafonat dobânzile iar când vrem acum să reducem dezastrul lăsat de guvernarea trecută cu USR, te apucă URLATUL. Jenant și penibil! O pildă biblică spune că glasul…asinului nu se aude la cer! Și nici pe pământ, aș adăuga!
Context
Acesta este textul scris de Robert Sighiartău: Făra taxe și impozite noi, dle Ciolacu !
,,În situaţii de criză, nu se majorează impozitele, deci nu vor fi majorate nici în România. Şi nici nu vor fi introduse alte impozite” a spus liderul PSD, M.Ciolacu. Măsurile fiscale de care am aflat din diferite surse pentru corectarea deficitului bugetar, vă spun din capul locului că nu voi le voi vota in interiorul PNL-ului pentru a fi adoptate. Am intrat în politică direct din mediul privat, de aceea pentru mine e greu de înteles și în orice caz de neacceptat ce propune PSD și dl Ciolacu.
Și o să vă argumentez :
- E clar că cei care trebuie să suporte costurile acestor propuneri fiscale impuse de PSD sunt tot cei din mediul privat și de data aceasta. În timp ce taxele și impozitele introduse pentru ei vor fi aplicate imediat, cele legate de reducerile cheltuielilor bugetare sunt confuze și foarte greu de aplicat.
- Este inadmisibil atacul la proprietate pe care dl.Ciolacu îl propune prin inventarea unor taxe pe proprietate. Acest atac pune PNL intr-o situație imposibilă față de electoratul liberal. (adică proprietarii)
- Împărțirea TVA-ului în doar două categorii mă face să cred că împărțirea propusă este o anomalie. De ex.mă duc cu familia la o pensiune la munte, ma cazez și la finalul sejurului trebuie să platesc 9%TVA la cazare și 19% TVA la mâncarea pe care o mănânc la restaurantul pensiunii. Știe dl.Ciolacu ce înseamnă Bed&Breakfast?
- Nu cred că e momentul ca după ce în ultimii 3 ani de zile industria de IT a avut o contribuție considerabilă la PIB să o lovim mișelește și fără să o anunțăm din timp.(cred că e printre puținele ramuri ale economiei cu care ne putem mândri în RO.
- Reducerea cheltuielilor la 200.000 de bugetari și a cheltuielilor aferente e de Benny Hill, adică o parodie.
Iată de ce nu voi vota în ședinta PNL măsurile propuse de Ciolacu. #dedreapta
Nu este pentru prima data când deputatul Daniel Suciu sare la beregata liberalului Sighiartău, în 2021, de exemplu, Suciu l-a acuzat pe fostul secretar general al PNL că minte cu nonșalanță și că ” te-ai întors cu fundul la Bistrița-Năsăud”.
Despre asta am scris aici: https://propolitica.ro/2021/06/04/o-iesire-furtunoasa-deputatul-daniel-suciu-catre-robert-sighiartau-te-ai-intors-cu-fundul-spre-bistrita-nasaud-asa-cum-noi-nu-am-facut-o-niciodata-ai-mintit-primarii-cu-nonsalanta-iar-ac/
2 Comments
“Râde prostul de neghiob”. Așa sună un vechi proverb care se potrivește perfect în cazul de faţă.
In primul rând, PNL nu mai există . Totul a început de la acel congres de pomină din 25 septembrie , 2021 când, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, s-au adunat la Romexpo, claie peste grămadă, în ceea ce ar putea fi numită mai degrabă o menajerie politică isterică și incontrolabilă, care a dus la ruperea partidului între sustinatorii înversunati pentru Ludovic Orban sau pentru Florin Cîțu. Robert Sighiartău s-a situat in tabăra lui Florin Cîțu, alături de istericul Rareș Bogdan, care aproape și-a pierdut complet cumpătul într-un discurs mai mult urlat, decât vorbit, a răgnit până a răgusit „Florin Cîțu- presedinte”!
De altfel, Ilie Bolojan, Președintele Consiliului Județean Bihor chiar înainte de congres atrăgea atentia: „Cu toate supărările pe care le avem, să fim mai puțin contondenți. Dacă anii trecuți totul era perfect, că eram în opoziție, acum nu ne mai ajută cu nimic sa fim contondenți. Suntem în situația în care suntem la guvernare și se impune mai multă decență. Dacă ne consumăm toată energia în combustia internă, nu ne mai rămâne energie să facem legi, și nu am rezolvat absolut nimic ”, a precizat Bolojan.
Recent, chiar înainte de “rotativa la guvernare”, Ilie Bolojan a facut o analiză critică față de performanța slabă la guvernare și deciziile politice incoerente ale PNL:
Primul motiv enunțat de Bolojan a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului – Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci ce legătură cu liberalismul?, și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nicio tangență cu acest partid.
Al doilea motiv la care a făcut referire Bolojan se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD.
A treia cauză pentru care PNL are acum probleme, este performanța guvernării coalitiei PNL-PSD-UDMR, cu Ciucă premier. Ilie Bolojan a criticat și angajările la stat pe bandă rulantă.
Asta nu înseamnă că PSD-istul Daniel Suciu este mai breaz ca să iasă în faţă ca să arate cu degetul, fără să propună nici un fel de solutii, după ce seful său de partid , premierul Marcel Ciolacu apeleaza la tot felul de biruri si taxe, în loc să procedeze la reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, pentru care sunt necesare reforme structurale profunde precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Acesta a ramas fidel principiilor sale de libertate, in pofida atacurilor politice lansate la adresa sa. Robert are dreptate ca nu isi poate accepta masurile propuse si a demonstrat ca se poate opune politicii PSD cu argumente solide, nu cu atacuri personale. Suport urias pentru Robert din partea mea!