Primăria Municipiului Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” vă invită la spectacolul de teatru „La câțiva oameni distanță de tine” după Dan Coman în regia lui Radu Afrim. Premiera naţională: 31 iulie şi 1 august la Palatul Culturii, ora 19.00. Din septembrie piesa se va juca în ţară.
Astăzi, în sala de ședințe a primăriei Bistrița, primarul Ioan Turc, managerul Centrului Cultural Municipal GEORGE COȘBUC, Gavril Țărmure și regizorul Radu Afrim au vorbit despre premierea spectacolului care va avea loc pe 31 iulie, respectiv 1 august. Spectacolul, o coproducţie a Centrului Cultural Municipal ”George Coşbuc” şi a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, are o distribuţie excepţională cu mari actori îndrăgiţi şi recunoscuţi de publicul românesc şi lumea teatrului şi filmului: Marius Bodochi, Marius Manole , Mirela Oprișor , Ştefan Iancu , Flavia Giurgiu , Natalia Călin. Scenografia este realizată de Sabina şi Bianca Vesteman.
Gavril Țărmure: Cei care și-au procurat bilete la spectacolul de luni, 31 iulie, dar și la cel de marți, 1 august, trebuie să știe că vor vedea de fapt două povești, cu o pauză de 15 minute între ele. În ambele, apar toți actorii. Într-una au roluri principale unii, alții au roluri secundare și invers. Drept urmare, spectacolul va dura între o oră și trei ore.
Radu Afrim, despre eșec: Am lucrat foarte multe ore. Din cauza aceasta, eu nu am avut timp să mă bucur că facem un spectacol la Bistrița și că acest lucru se întâmplă în realitate. E o muncă programată cu un an înainte, când lucram un proiect la Teatrul Național. Atunci am stabilit cu actorii care și-au luat zile libere și au venit la Bistrița. Am făcut-o toți cu bucurie chiar dacă Palatul Culturii nu este un teatru, însă actorii și-au adus aminte de studenție când se descurcau cu ceea ce aveau. De aceea e nevoie de un teatru profesionist ca să se facă lucrurile chiar la nivel european. În spectacolul pe care îl veți vedea nu este nicio fisură de profesionalism. E un spectacol în care se vor regăsi oamenii locului, cei cărora le vorbesc. Am lucrat de dimineața până seara. Pe actori îi cunosc, ne cunoaștem și defectele și calitățile. Nu mă tem de eșec, nici nu știu ce este eșecul. Nu e ca în sport că ajungi pe locul 4. Un spectacor poate să plângă și altul de râdă. Eșec este – ceea ce nu s-a întâmplat – când oamenii ies din sală după primele 15 minute, dar nu au de ce pentru că nu am vrut să șocăm. Dacă povestea nu te prinde, poate fi un eșec al spectatorului, dar nu al meu”