SC LUCICOR PROD SRL din Posmuș a câștigat licitația pentru extinderea Penitenciarului Bistrița. Contractul are o valoare de 110 milioane de lei

În octombrie 2022Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a lansat în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiţii „Pavilion deţinere 500 locuri – Construire, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud”. Valoarea totală a investiției este estimată la suma de aproximativ 110 milioane lei.

Practic, e vorba de extinderea Penitenciarului Bistrița, mai precis de construirea unui pavilion: ”Prin construirea acestui pavilion se dorește dezvoltarea şi implementarea măsurilor destinate extinderii capacităţii de cazare a sistemului penitenciar în concordanţă cu modul de respectare a drepturilor omului din perspectiva asigurării condiţiilor minime de detenţie, precum și asigurarea unei suprafețe aferentă unei persoane private de libertate pentru cazare în comun de 4 mp/deținut, respectiv 9 mp pentru cazare individuală”, se arată în proiect.

Se pare că, firma care a câștigat licitația pentru implementarea acestui proiect uriaș este LUCICOR PROD, informație apărută și în Gazeta de Bistrița.

Potrivit MDLPA, acest obiectiv va fi realizat prin intermediul Companiei Naţionala de Investiţii,  în cadrul ”Programului naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul “Alte obiective de interes public sau social in domeniul constructiilor”.

„Prin realizarea obiectivului de investiție „Ansamblu pavilion detenție gospodărie agrozootehnică (pavilion detenție 100 de locuri) – Penitenciarul Bistrița se asigură: realizarea unui penitenciar modern în România, construit conform standardelor specifice pentru penitenciare; punerea în aplicare a calendarului de măsuri aprobat de Guvernul României; diminuarea deficitului de locuri de detenție în regim deschis (100 locuri), construite conform standardelor europene”, se arată în caietul de sarcini a licitației câștigate de Lucicor.

Lucicor Prod a fost înființată în 2005 și are sediul în Posmuș. Aceasta este administrată de Lucreția Budușan și Lucian Gheorghe Budușan. Cifra de afaceri a firmei din Posmuș a trecut de un milion de lei încă din anul 2007.

Atunci, Lucicor Prod a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei și un profit de un milion de lei. Datoriile ajungeau la 53.578 de lei. De atunci, cifra de afaceri nu a scăzut sub un milion de lei, deși profitul a ajuns și la 19.009 de lei în 2013, an de criză.

2007 este singurul an în care profitul a fost așa de mare. Deși cifra de afaceri raportată de SRL a crescut constant în ultimii ani, profitul nu a mai trecut de câteva sute de mii de lei.

Astfel, în 2014, Lucicor Prod raporta o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei și un profit de 109.980 de lei. Datoriile ajungeau și ele la 1,3 milioane de lei. În 2015, cifra de afaceri crește mai mult și ajunge la 4,7 milioane de lei.

Profitul se dublează și el, ajungând la 279.958 de lei. Datoriile au crescut și ele, ajungând în 2015 la aproape trei milioane de lei.

Anul de glorie pare să fie 2016, când cifra de afaceri a ajuns la 5,6 milioane de lei, iar profitul se apropia de jumătate de milion de lei. Și datoriile au mai scăzut, ajungând la 2,1 milioane de lei.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts