Prefectul Teofil Cioarbă: Toate ambarcațiunile de pe lacul Colibița vor fi verificate în perioada următoare

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a anunțat că a dispus verificarea tuturor ambarcațiunilor de pe lacul Colibița.

Într-o conferință de presă susținută vineri, prefectul a explicat că aceste verificări vin în contextul în care un incident grav a avut loc ieri pe lacul Colibița. În urma unei vijelii, o ambarcațiune în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, trei persoane având nevoie de îngrijiri medicale și fiind transportate la Spitalul Clinic de Urgență Bistrița pentru tratament de specialitate. Potrivit prefectului, în barcă se aflau și doi copii.

Au fost 11 persoane care beneficiau de o plimbare pe lacul Colibița, plus persoana care conducea barca. Toate persoanele de pe barcă au ajuns în apă și au fost recuperate de către două bărci din zonă, fiind preluate de către un echipaj al Serviciului Acțiuni Speciale care se afla în zonă. Persoanele din ambarcațiune au fost evaluate de echipajele medicale. Din datele pe care le avem, vă pot spune că au fost trei persoane care au necesitat îngrijiri medicale suplimentare, iar, în urma investigațiilor, starea acestora este următoarea: un pacient cu fractură costală și fractură de claviculă imobilizată de ortoped – a plecat la domiciliu și va merge mai departe spre București, acolo unde locuiește; un pacient cu imersie în apă, timp scurt, fără probleme – a fost externat din UPU la domiciliu; un pacient cu plagă minoră scalp suturată – externat din UPU la domiciliu. Alte date despre persoane care să fi fost vătămate nu avem până în acest moment, nu au fost raportate alte incidente”, a declarat prefectul Teofil Cioarbă.

Întrebat dacă persoanele aflate în barcă purtau veste de salvare, prefectul a răspuns că, din datele oferite de pasageri, doar cei doi copii purtau echipamente de acest fel.

Ținând cont de acest eveniment, prefectul a precizat că a purtat discuții cu conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și a fost informat că oamenii legii au început o anchetă în acest caz.

Polițiștii au luat declarații de la persoana care a condus ambarcațiunea, urmând ca cercetările să fie făcute și să fie aplicate măsuri în conformitate cu gravitatea faptelor petrecute ieri. De asemenea, am solicitat ca în perioada următoare să avem misiuni de verificare a tuturor ambarcațiunilor și a persoanelor care conduc aceste ambarcațiuni, pentru a vedea dacă cetățenii beneficiază de servicii specializate și dacă au dreptul să navigheze pe lacul Colibița. În acest moment nu avem o situație cu privire la aceste ambarcațiuni. Am cerut celor de la Apele Române, de la Inspectoratul de Poliție și de la Inspectoratul de Jandarmi să efectueze o verificare a acestor ambarcațiuni și să avem o centralizare la nivelul Instituției Prefectului din acest punct de vedere”, a mai completat sursa citată.

Prefectul dă asigurări că toate ambarcațiunile vor fi verificate în cel mai scurt timp.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts