Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcție! Vicepremierul Marian Neacșu a preluat interimar funcția deținută de Budăi

Anunțul demisiei a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de premierul Marcel Ciolacu, care a spus că este „un gest de onoare” făcut de Budăi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea marți că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.

În prima ieșire publică după declanșarea scandalului azilelor groazei, Marius Budăi s-a declarat „șocat” de situația din cele trei cămine ale groazei din Voluntari și Afumați, dar a pasat responsabilitatea principală către Consiliul Județean Ilfov, care are în subordine DGASPC, instituție ce deconta lunar la plată serviciile prestate de aceste centre. El le-a prezentat jurnaliștilor fotografiile depuse de cele trei azile atunci când au cerut licența de funcționare, forografii care arată condiții de hotel de lux, și s-a declarat contrariat.

Sefii de la ANPIS și AJPIS, autorități aflate în subordinea Ministerului Muncii, au fost demiși după ce Marcel Ciolacu a cerut acest lucru.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts