Anunțul demisiei a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de premierul Marcel Ciolacu, care a spus că este „un gest de onoare” făcut de Budăi.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea marți că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.
În prima ieșire publică după declanșarea scandalului azilelor groazei, Marius Budăi s-a declarat „șocat” de situația din cele trei cămine ale groazei din Voluntari și Afumați, dar a pasat responsabilitatea principală către Consiliul Județean Ilfov, care are în subordine DGASPC, instituție ce deconta lunar la plată serviciile prestate de aceste centre. El le-a prezentat jurnaliștilor fotografiile depuse de cele trei azile atunci când au cerut licența de funcționare, forografii care arată condiții de hotel de lux, și s-a declarat contrariat.
Sefii de la ANPIS și AJPIS, autorități aflate în subordinea Ministerului Muncii, au fost demiși după ce Marcel Ciolacu a cerut acest lucru.
1 Comment
Ciolacu nu se dezminte. La scurt timp după preluarea functiei de Prim-ministru , Marcel Ciolacu a declarat în conferința privind proiectul Neptun Deep, dezvoltat de OMV Petrom și Romgaz că „România trece de la fapte la vorbe”. Numai că Marcel Ciolacu nu prea are proprietatea vorbelor. La ședința de Guvern de joi, 13 iulie, Ciolacu anunta decizia ministrului Muncii, Marius Budăi, de a demisiona din funcție, in urma scandalului din „azilele groazei”, acesta spune la un moment dat: ” Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie”. Ciolacu nu stie că empatia nu se măsoară in grame. Corect ar fi “dram de empatie”.
Mai departe, Ciolacu mai face o gafă : „Aş dori să le cer autorităţilor să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel.” De aici rezultă că premierul nu stie că “zel” înseamnă râvnă, sârguință; ardoare, entuziasm. Prin urmare , a face uz de zel înseamnă a pune însuflețire puternică într-o acțiune. Altfel spus termenul “a face uz de zel” este ceva de bine si nu de rău. Probabil Ciolacu voia să spună “exces de zel”, care înseamnă exagerare inutilă în îndeplinirea unei acțiuni, conform zicalei “Mai binele este dușmanul binelui”.
(Vezi: https://adevarul.ro/politica/ciolacu-ministrul-budai-m-a-anuntat-despre-2283611.html)