Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud a amendat și ea restaurantul Ardealul

După ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au amendat cu 50.000 lei Restaurantul Ardealul, unitatea de alimentație publică a mai primit o amendă de 12.000 lei, în urma verificărilor efectuate de inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud.

„În urma autosesizării DSVSA BN pe tema suspiciunii izbucnirii unui episod de toxiinfecție alimentară, la persoane care la data de 09.07.2023 au participat la un botez organizat în Căminul cultural Ragla, comuna Dumitrița și care, din informațiile publice ar fi consumat alimente provenite dintr-o unitate de tip catering, păstrate în condiții improprii până la momentul consumului, o echipă de inspectori s-a deplasat la unitatea de alimentație publică „Catering Ardealul” față de care existau informații că ar fi livrat meniul servit în cadrul evenimentului menționat.

Prin deplasarea și informațiile culese la fața locului, inspectorii au confirmat acest fapt, constatând totodată nenumărate abateri ale unității cu privire la normele de igienă și siguranța alimentelor, pentru care operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 12.400lei și suspendarea temporară a activității. De asemenea, a fost pusă sub reținere oficială o cantitate de 60kg produse alimentare (în special carne și produse din carne și smântână depozitată la temperatura camerei) fără elemente de identificare și cu modificări organoleptice și au fost prelevate și trimise către laboratorul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, contraprobele de alimente păstrate în unitate precum și teste de sanitație. Totodată au fost anulate autorizațiile pentru cele 11 mijloacele de transport alimente ale operatorului și s-a aplicat amendă în cuantum de 12.000 lei.

Controalele desfășurate până în prezent au evidențiat faptul că la data de 09.07.2023, din unitatea menționată au fost livrate meniuri și pentru alte locații situate pe raza județului BN, respectiv Susenii Bârgăului, Sigmir, Hăsmașu Ciceului precum și în localitățile Hobic, Logig din județul Mureș. Ancheta DSVSA BN este în desfășurare urmând să revenim cu un comunicat la finalizarea acesteia”, a transmis DSVSA Bistrița-Năsăud.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts