Al nouălea punct gastronomic din #PoartaTransilvanieiBistrițaNăsăud, și-a deschis porțile, în GLEDIN , la punctul gastronomic local MARIA. Este al nouălea punct gastronomic din județ, denumit „Maria“, după numele gazdei. Aici puteți gusta din preparate făcute în casă: sarmale cu păsat, cârnați de casă, plăcinte, prăjituri, cozonaci, specialități din vânat.
Oaspete supriză la masa gazdelor din Gledin!
Un oaspete supriză și-a făcut apariția la inaugurarea punctului gastronomic. Este vorba de artistul Ovidiu Lipan Țăndărică, aflat într-o vizită de câteva zile în Bistrița-Năsăud. Acesta a fost încântat să stea la masă cu oameni simpli ai satului și să guste din preparatele lor locale.
„Am mâncat, într-adevăr, mâncăruri tardiționale românești și asta a fost o încântare. Sunt foarte încântat de tot peisajul ăsta și atmosfera de aici este fenomenală. Am gustat de toate, nu voiam să mai plec de la masă! Aș fi rămas acolo, cu sarmale cu păsat, șunculiță, cârnați de vânat, nu vă spun… brânzeturi și tot! Avem așa o bogăție, și gastronomică și așa o țară frumoasă încât rămâne numai să fi conștienți de lucrul ăsta să ne păstrăm identitatea și spiritul românesc“, a spus artistul într-o declarație făcută presei