Poliția și Jandarmeria – razii de noapte în Bistrița, Beclean și Năsăud

Zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat o acțiune în sistem integrat, pentru preîntâmpinarea unor fapte antisociale, asigurarea unui climat de siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, în intervalul orar 01.00-04.00, peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în sistem integrat, pe raza municipiului Bistrița, pentru prevenirea situațiilor de risc, asigurarea unui climat corespunzător  de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Bistrița și au fost efectuate verificări în proximitatea unor localuri publice, gării, autogării și în alte locuri de interes operativ, fiind legitimate 132 de persoane și oprite pentru control 24 de autovehicule. De asemenea, au fost  efectuate peste 20 testări cu aparatul etilometru și Drugtest, au fost verificați 3 operatori economici și 4 agenți de pază.

Pentru neregulile constatate, în intervalul orar menționat au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.230 de lei, dintre care 18 prevăzute de OUG 195/2002, în valoare de 4930 lei, 6 pentru nerespectarea Legii 61//199, în valoare de 1.200 de lei și 1 pentru nerespectarea  H.C.L. 153/2009, în valoare de 100 de lei. Ca măsură complementară, a fost retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii, în apropierea unui club din Bistrița, polițiștii au observat și legitimat un bărbat de 34 de ani care avea un comportament suspect. În urma controlului corporal, asupra lui, polițiștii au descoperit un plic cu o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, pe care l-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

La acțiune au participat polițiștii din cadrul din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și de la structurile de Investigații Criminale, Investigare a Criminalității Economice, Ordine Publică, Protecția Animalelor, Siguranță Școlară, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Rutieră și Acțiuni Speciale, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud și polițiști locali.

Acțiuni preventive, pe linie rutieră, desfășurate pe raza județului

La data de 30 iunie, în orașele Beclean și Năsăud, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au legitimat peste 140 de persoane și au oprit pentru control peste 110 autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate  33 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.765 de lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 4 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii din Năsăud au aplicat 2 sancțiuni la regimul silvic, în valoare de 4000 lei, fiind confiscat material lemnos fără documente legale, în valoare de 4.000 de lei.

Polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au acționat în scopul prevenirii tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere și conștientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă normele rutiere în vigoare.

Acțiunea s-a derulat pe raza întregului județ, fiind angrenați polițiștii rutieri de la toate structurile orășenești, precum și polițiști de ordine publică din cadrul secțiilor de poliție rurală cu atribuții de poliție rutieră.

Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate ieri, 30 iunie, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat 52 sancțiuni contravenționale în cuantum de 13.745 lei, au reținut 3 permise  de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts