Bistrițeanul Olimpiu Ureche, muzician și om de radio a trecut la cele veșnice. El a făcut parte din cei care au întemeiat singura trupă de rock din Bistrița-Năsăud- Prefix 990 și a fost director la RADIO POPULAR

Anunțul decesului a fost făcut cu puțin timp înainte de Didel Pascaru, fost component al trupei PREFIX 990 și el un muzician important al arealului rock transilvan.

A plecat dintre noi, OLIMPIU URECHE , prieten si coleg in ale muzicii pasiuni. Odihneste -te in pace Olimpiu, Dumnezeu este cu tine ! Luni, la ora 18 va avea loc slujba de pomenire , la capela din partea de sus a orasului Bistrita, iar marti la ora 12, inmormantarea.-DIDEL PASCARU

Olimpiu Ureche a fost muzician și om de radio, el fiind director al Radio Popular, post ce aparținea de Media Pro Internațional și făcea parte din rețeaua de radiouri PRO FM din zona anilor 1999-2000.

În anul 1978, Olimpiu Ureche, alături de Viorel Simionca (decedat și el) și Vivi Repciuc erau cooptați în Prefix 990, grup ce avea să înceapă să există în 1981,  alături de Didel Pascaru, Gabriel Cociș și Ioan Spătaru. Întemeietorul PREFIX 990 este profesorul Gavrilă Sfechiș, decedat și el în luna iunie a lui 2021. Olimpiu Ureche a fost bass-istul trupei.

El a împlinit în 8 martie 2023 vârsta de 69 de ani.

Despre PREFIX 990

Grupul rock Prefix 990 a luat ființă în anul 1981 la Bistrita si a reusit sa devina rapid celebru in zona. De aici pana la concursurile nationale a mai fost doar un pas. Rockerii si-au trecut in palmares numeroase participari la festivaluri de profil, dar si premii: locul I la Creatie la Festivalul National de Rock de la Ramnicu-Valcea, in 1987, si Marele Premiu la Festivalul Rock de la Targu-Mures. Electrecord ii invita pe cei sase de atunci – Didel Pascaru, Olimpiu Ureche, Gabriel Cocis, Viorel Simionca, Ioan Spataru, Viorel Repciuc – sa inregistreze piesele “Nu-i decat rock-and-roll”, “Frunze-ngalbenite” si “Pamant cu flori” la Bucuresti. S-au mai bucurat de succes doar un an, pentru ca trupa s-a destramat in 1988. Vremea a trecut, dar baietii nu au uitat anii in care respirau rock prin toti porii.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts