Cei care îl știu bine pe Ovidiu Fătu, recunosc că, viața sa este una dedicată halterelor și familiei sale de care este foarte mândru. Dacă facem un rezumat a cee ace reprezintă Ovidiu Fătu pentru halterele românești, trebuie recunoscut faptul că e o ”bucățică” din istoria acestui sport în care este vorba de mușchi dar și de minte. S-a născut la 18 aprilie, 1974, la Bistriţa. De la 12 ani incepe sa practice halterele, primul sau antrenor fiind Chivu Constantin, iar prima legitimare la CSM Bistrita.
Din capul locului trebuie știut un lucru: Ovidiu Fătu este primul bistrițean care devine campion mondial la tineret, Jakarta în Indonezia. Performanța avea loc în 1994, Ovidiu Fătu având doar 20 de ani. Doi ani mai târziu, tânărul halterofil va reprezenta onorabil România la Olimpiada de la Atlanta, unde se va situa pe locul al 10-lea. Între timp va cuceri medalii de bronz și argint la campionatele europene. Ca senior va participa la Campionatele Mondiale din China, 1995 dar și la eurpenele din 1996 unde se va clasa al șaselea.
În viața a care și-a dedicat-o halterelelor, Ovidiu Fătu a cucerit a 48 de medalii (15 de aur, 15 de argint si 18 de bronz; iar in cele internationale: 1 de aur la CM, 1 de argint si 3 de bronz la CE; 3 de aur si 3 de argint la Cupa Dunării.
În 2000 s-a retras din activitatea competițională și a devenit antrenor. A urmat cursurile Facultății de Educație Fizică – Extensia Bistrita a UBB Cluj-Napoca, devenind profesor de educație fizică și sport, azi fiind seful Centrului Național pentru pregatirea olimpică a halterofililor juniori ce functioneaza în Bistrita și șeful de catedra – secția haltere a CSM Bistrița.
Dincolo de haltere, Ovidiu Fătu își iubește cu patos familie, pe soția Gabriela, cât mai ales pe cei doi copiii ai săi. De asemenea, Ovidiu Fătu are și un hobby: pescuitul.