Militantul ecologist Marius Bălan, nemulțumit că societatea civilă din Bistrița a fost exclusă de la discuțiile cu sașii care vizează inaugurarea noii Biserici Evanghelice din luna mai

Ecologistul Marius Bălan scrie un text în care își exprimă nemulțumirea față de primarul Ioan Turc și care, nu ar fi invitat la discuțiile avute cu reprezentanții sașilor și alți bistrițeni români. Reamintim că: discuțiile  au vizat programul celor trei zile de evenimente dedicate ”inaugurării” noii Biserici Evanghelice din perioada 12-14 mai a.c. Mai mult, Bălan susține că, actualul Executiv ar vrea să repună pe tapet ”mineralizarea” Pieței Centrale.

MARIUS BĂLAN: Recent  primarul orașului Bistrița și edilii ,în general,  au organizat o întâlnire la primărie cu reprezentanții sașilor  bistrițeni plecați în Germania și Austria  pentru a discuta calendarul manifestărilor culturale care, privesc,   recepția și încheierea șantierului care durează de câțiva ani buni pentru renovarea celui mai drag edificiu medieval al tuturor locuitorilor orașului nostru indiferent de etnie.

Toate cele bune și gânduri alese de stimă și respect pentru sașii noștri de la care am moștenit aceste edificii  mărețe. Cu toate acestea, sunt nedumerit față de lipsa de minim repect pe care actuala administrația românească o datorează cetățenilor români cât și asociațiilor civice care au fost implicate în acțiuni pentru păstrarea unui oraș verde. Aici, vin cu exemplul proiectului ascuns al fostei administrații care viza MINERALIZAREA Pieței Centrale, dar pe care, actualul Executiv ar vrea să îl readucă pe tapet.

De asemenea, actualul edil (n.red.- Ioan Turc) face aceeași greșeală ca și predecesorul său când e vorba de Biserica Evanghelică și vecinătățile ei, consultându-se doar cu reprezentanții sașilor deși cu toții am plâns când marele turn a luat foc și reperul orașului cu ceas cu tot s-a prăbușit.

Mulți români au  contribuit și cu bani la refacerea mândriei Bistriței, doar că niciunul dintre ei nu a fost invitat din respect și curiozitate să fie prezent la aceste discuții. Regret mult că astfel de întâmplări continuă și majoritatea tăcută nu este luată în calcul decât odată la patru ani, adică la alegeri.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts