VIDEO- NUȘENI: Investiții majore în comuna administrată de Ioan Mureșan: Dispensar medical uman, școală gimnazială nouă și canalizare pentru toată comuna. La acestea se adaugă proiecte pe ANGHEL SALIGNY și CNI.

Despre anul 2023, primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan spune că a început destul de greu din punct de vedere financiar, dar că, lucrurile par să se echilibreze. Mureșan spune că în 2022 a punctat cu dispensarul uman din Nușeni, acum sunt alte proiecte pe rol.

La ce se lucrează în momentul de față? Aflăm de la Ioan Mureșan, primar din 2004:

ABONEAZĂ-TE PE @alincordos9723

” În momentul de față, derulăm în comuna noastră mai multe proiecte. Unul dintre acestea este cel prin care reabilităm școala gimnazială din centrul de comună prin PNDL 2. Proiectul e aproape de final și cuprinde reabilitarea a 4 clase și dotarea lor cu table inteligente și videoproiectoare, de asemenea, fiind deja modernizate grupurile sociale aflate în interiorul școlii”, punctează Mureșan.

Potrivit lui Mureșan, unul din marile proiecte ale sale, canalizare apă menajeră în comuna Nușeni  este aproape de finalizarea lui dar nu va fi functional: ” Lucrarea de canalizare e gata, aproape gata, 80% și cred că până la finele anului o vom încheia. Însă, pentru ca lucrarea să devină funcțională am mai scris un proiect pentru ducerea în stația de epurare a canalizării din Nușeni în Beclean. Suntem în faza de finalizare a procedurii de licitație. Dacă lucrurile merg bine, aș putea da foarte repede ordinul de începere a lucrărilor, iar restul de cinci localități să fie rapid racordate. Vorbim de o refulare pe 4 km și care acoperă distanța Rusu de Jos-Beclean”, explică edilul din Nușeni.

Când se va încheia proiectul?

”În 2023 cred că vom putea anunța finalizarea totală a proiectelor, iar în momentul în care cele 5 sate vor beneficia de canalizare vom fi în măsură să spunem tuturor că Nușeniul este racordat  95% la apă și canal”, punctează Mureșan.

12.000.000 de lei prin ANGHEL SALIGNY

Proiectele scrise, mai arată Ioan Mureșan, vizează extinderea de rețea de canalizare sat Malin, asta pentru că această localitate nu a putut fi cuprinsă în proiectul initial de introducere a canalizării. ” Suntem în faza de proiectare cu acet proiect”. Tot pe ANGHEL SALIGNY, Nușeniul a mai primit aprobare pentru a moderniza restul de străzi interioare rămase de asfaltat în întreaga comună.

În același context, edilul Nușeniului a mai anunțat că are scrise și două proiecte pe PNRR, reușind să se depună în cele două sesiuni de depunere: eficientizarea energetică a școlilor gimnaziale din Beudiu și Rusu de Sus cât și amplasarea a două stații de încărcare electrică a mașinilor.

 

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts