Zaharie Pop din Miceștii de Câmpie vrea referendum pentru alipirea comunei la Lechința, Sânmihai sau Budești. El vrea dizolvarea Consiliului Local

Un fost consilier local al satului Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie a depus o cerere la Instituția Prefectului prin care cere dizolvarea Consiliului Local și alipirea Miceștiului la Lechința, Sânmihaiu de Câmpie sau chiar Budești.

 Zaharie Pop, care spune că a fost consilier local în mandatul 2016 – 2020, precizează că dorește organizarea unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local al comunei Miceștii de Câmpie și alipirea acestei comune la o altă unitate administrativ-teritorială precum Lechința, Sânmihaiu de Câmpie sau Budești.

Cetățeanul invocă și o serie de motive care l-au determinat să solicite organizarea referendumului, după cum urmează:

  • ”numărul scăzut de locuitori;
  • numărul scăzut de elevi;
  • lipsa personalului calificat în Primăria Miceștii de Câmpie;
  • imposibilitatea de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea turismului, agriculturii, drumuri, apă, canalizare, iluminat stradal și atragerea de investitori în zona de câmpie;
  • cetățenii comunei nu au posibilitatea de a asigura salariile funcționarilor din Primăria Miceștii de Câmpie;
  • folosirea banului public nejustificat”.

Cererea a fost redepusă la Instituția Prefectului pe data de 30.03. 2023, după ce, în luna septembrie el a mai cerut încă o dată, referendumul.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts