Au început lucrările de consolidare a versanților și de refacere a platformei drumului de la Budacu de Sus la Șoimuș

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că au început lucrările de consolidare a versanților și de refacere a platformei Drumului Județean 173, pe un tronson de circa 10 km între Budacu de Sus și Șoimuș. 

”După finalizarea studiului geotehnic și a raportului de expertiză, s-a întocmit proiectul tehnic prin care s-au stabilit următoarele lucrări pentru consolidarea versanților: lucrări de consolidare din zid de sprijin din beton armat, pe piloți forați, șanțuri ranforsate, șanțuri trapezoidale pereate cu beton, rețea de drenuri longitudinale și transversale, rigolă de acostament, parapeți de siguranță”, a spus Emil Radu Moldovan.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că circulația rutieră pe acest tronson va fi închisă pentru o perioadă de 6 luni, urmând să fie reluată la finele lunii august. 

Variantele ocolitoare sunt: 

  • DJ 173 Budacu de Sus – DJ 173 Jelna – DJ 172G Budacu de Jos – DJ 173C Buduș – DJ 154 Șieu – DJ 173 Șoimuș;
  • DJ 173 Budacu de Sus – DJ 173 Jelna – DJ 172G Budacu de Jos – DJ 172G Monariu – DJ 154 Domnești – DJ 154 Șieu – DJ 173 Șoimuș.

Participanții la trafic sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări cu privire la devierea circulației.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts