103 de ani de ”armată”: Unul din puținii veterani de război din Bistrița-Năsăud, Alexandru Găncean, a sărbătorit un veac de viață

La mulți ani veteranului de război, Alexandru Găncean, care a împlinit vârstă de 103 de ani. Originar din Uriu, Găncean a fost sărbătorit, de către familie și prieteni, precum și de reprezentanții autorităților publice locale și județene. Nu au lipsit Radu Spermezan, primar al comunei Uriu, Ioan Zăgrean , subprefect al județului  Bistrița Năsăud și reprezentanți de la Brigada 81 Mecanizata “General Grigore Bălan” Bistrița Năsăud, Asociația Veteranilor de Război Bistrița Năsăud, Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu dizabilități “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir”, Sucursala Bistrița.

Ziua Veteranului de Razboi

Cu o modestie aparte și o emoție simțitoare, la împlinirea celor 103 ani, veteranul de război Alexandru Găncean, ne-a primit, astăzi 17 februarie, pentru a-l sărbători împreună în casa sa din comuna Uriu, județul Bistrița-Năsăud.

,,M-au trimis în țară, m-au trimis la refacere. Am stat cât am stat și în 44’ m-am însurat, dar nu am stat cu femeia, o lună-două poate și mi-a venit alt ordin pentru a pleca la oștire. Am picat prinși atunci când ne-am dat jos din tren…’’,  sunt doar câteva dintre amintirile rămase vii ale veteranului din timpul războiului.

Text și foto: Raluca Mureșan

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts