S-au semnat contractele de finanțare pentru încă 5 proiecte ale Primăriei Bistrița

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a semnat marți, la București, contractele de finanțare prin PNRR pentru încă 5 proiecte. 

”Astăzi am fost prezent la sediul Ministerului Dezvoltării, unde am pus semnătura pe alte 5 contracte cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru obiective de investiții pe care municipalitatea le va derula la Bistrița”, a spus Ioan Turc.

Potrivit primarului, pe componenta Valul Renovării, au fost parafate 3 contracte privind reabilitarea termică a unor clădiri publice. Este vorba de:

  • Creșterea eficienței energetice a clădirilor Colegiului Tehnic INFOEL, Corp C și D (inclusiv construirea în incintă a două stații de încărcare a acumulatorilor vehiculelor electrice sau hibrid). Valoarea totală a investiției este de 11.350.458,98 lei cu TVA;
  • Creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Generale Sigmir (nr. 110, 111). Valoarea totală a investiției este de 1.326.839,94 lei cu TVA;
  • Creșterea eficienței energetice a clădirii Căminului Cultural Ghinda. Valoarea totală a investiției este de 978.288,17 lei cu TVA.

De asemenea, pe componenta Fondul Local, au fost semnate două contracte privind prima și a doua etapă din obiectivul „Extinderea sistemului de management al traficului în municipiul Bistrița”. Scopul investiției îl reprezintă îmbunătățirea capacității administrației publice de a gestiona traficul la nivel local, precum și creșterea atractivității serviciilor de transport public local în detrimentul utilizării autovehiculului personal. Valoarea cumulată este de 12.155.376,97 lei cu TVA.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts