Proiectului nostru ”Bistrița de altădată” vă aduce în față ceea ce pe vremea bună a presei tipărite se chema FAPTUL DIVERS. Perioada dintre 1933 și 1935 este una plină de evenimente, de tot felul de evenimente sau diverse informații. Din ceea ce citim în presa vremii, Bistrița este un oraș viu și în care oamenii fac ceea ce au făcut dintodeauna: muncesc, se distrează, se ceartă, merg la cinema sau la spectacolele lui Constantin Tănase.
Dacă cineva crede că, amantlîcurile sunt o ”invenție a epocii noastre se înșeală amarnic. Iată ce avem noi aici: Anunțul la ”Săptămâna” a unui pensionar care ar fi avut o relație cu o ”fetiță minoră”
Cumva, rămânem în jurul sexului și aflăm cum la o reuniunea a meseriașilor, în ciclul de conferințe de la acest gen de evenimente, doctorul Leon Bârsan a vorbit despre SIFILIS și despre cazurile numeroase de infectări înregistrate în Bistrița la ”poporul de jos”
Activitatea poliției din Bistrița este și ea prezentă în paginile ”Faptului Divers” ale ”Săptămânii”. Astfel, aflăm că subcomisarl Ciocan aresat un escroc din Șintereag, în timp un alt escroc făcea rost de bani, spunând că vrea să construiască o biserică în Albeștii Bistriței.
Cum se ”pârjoleau” porcii în Bistrița? De la ora 7 la 5 a.m. și doar atunci când nu bate vântul cât mai ales în locuri special amenajate.
Și atunci exista PIAȚA BISTRIȚA, dar hai să vedem ce prețuri erau practicate, prețurile fiind stabilite de primăria Bistrița
Hold Up la gara din Prundu Bârgăului
Nu încheiem înainte de-a vă informa ce filme rulau la OMNIA dar și cît costau biletele la spectacolul trupei CĂRĂBUȘ a lui Constantin Tănase aflat în turneu la Bistrița