VIDEO- Magicianul s-a reîntors acasă: Cu Harul său ne-a adus liniștea cerului, ierburile pământului și labirinturile credinței

Marcel Lupșe și-a descălecat aseară la ARCADE culorile, tablourile și Descântecurile sale care iau adus cel mai râvnit premiu din arta plastică: premiul ”Ion Andreescu” din partea ACADEMIEI ROMÂNE.

A fost foarte multă lume, lume bună, artiști, scriitori, bistrițeni iubitori ai picturii și în special al pânzelor lui Marcel Lupșe. Toți au venit să vadă DESCÂNTUL pentru care Lupșe a devenit ”academician”.

Marcel Lupșe despre  „Harul liniștii (ierburi, ceruri, labirint”: „Am selectat dintre ele aproximativ 70. Există și un mic secret: am expus aici și câteva dintre capetele de serie din ciclurile care am început să le abordez. De aici și titlul – Ierburi, ceruri, labirint. Ciclul intitulat Labirint, se leagă mult de vremurile pe care le traversăm acum. Cred că dacă oamenii vin la expoziţiile mele, dacă se interesează şi dacă apar articole, cronici plastice, atunci când expun înseamnă că am reuşit să redau acel ceva pe care nu-l pot numi, să dăruiesc lumii o clipă de lumină, să reuşesc să-i fac să-şi pună o întrebare sau să redescopere lucruri pe lângă care au trecut şi nu le-au sesizat, să redescopere frumosul din lucruri şi din oameni, înseamnă că menirea mea mi-am atins-o. Mesajul odată cu fundamentarea operei vine de la sine prin stilul pe care ţi-l creezi, reuşeşti la un moment dat ca lucrările tale să devină substantive comune: am o casă, am o maşină, am un Lupşe. Prin forţa lucrurilor probabil că ţi-ai atins şi tu ţelul şi arta ta ajunge să facă parte din lumea asta creată de Bunul Dumnezeu ca un lucru firesc”.

Au vorbit despre opera lui Marcel Lupșe: Alexandru Pugna, Gavril Țărmure dar și curatorul expoziției Oliv Mircea

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts