FOTO: Jandarmii au confiscat articole pirotehnice de peste 20.000 de lei de la un agent economic din Bistrița

Articole pirotehnice în valoare de mai bine de 20.000 de lei au fost confiscate de jandarmi de la un agent economic din municipiul Bistriţa, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. 

Un agent economic din Bistrița a fost depistat de către jandarmi în timp ce avea expuse spre comercializare peste 30.000 de materiale pirotehnice, fără respectarea prevederilor legale în vigoare. Au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de “operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 alin. 1 lit. a, în conformitate cu legea 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive”. Jandarmii au ridicat în vederea indisponibilizării cele 30.490 materiale pirotehnice – în valoare de 22.628 lei, iar actele de sesizare au fost predate către Biroul Arme și Muniții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Jandarmii precizează că acțiuni pe această linie, atât preventive, cât și de control, vor fi efectuate pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts