România a învins-o pe Spania, 28-27, în primul meci din grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin. Totuși, șansele „tricolorelor” la semifinale rămân mici.

Ajutată în atac de Crina Pintea și în poartă de Daciana Hosu, România a făcut cea mai bună repriză de la Euro. Ce-i drept, am profitat și de apărarea avansată a ibericelor, care nu de puține ori ne-au iertat în atac.

Actul secund părea că merge din rău în mai rău pentru noi. Spania a egalat, apoi a preluat și controlul, Pintea a început să rateze, iar Neagu&Co. sufereau tot mai mult la tranziție. Motiv pentru care Pera a solicitat un time-out în minutul 44: „Fetelor, e timp suficient, dar trebuie să alergăm înapoi, nu mai alergăm, luăm goluri prea ușor, lăsați prea multe spații!”.

Pe final, tresăririle semnate de Eliza Buceschi și Daciana Hosu ne-au resuscitat. Sorina Grozav, deși era marcată, și-a asumat o aruncare dificilă prin care am preluat temporar controlul cu câteva zeci de secunde înainte de final. La ultima fază, Bianca Bazaliu a izbutit o aruncare realmente uluitoare, de la 15 metri, așa că mai avem șanse teoretice la calificarea în semifinale.

mai multe pe: http://https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/romania-spania-grupa-ii-principala-campionatul-european-handbal-feminin-679695.html

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts