O femeie din Viișoara, bănuită că ar fi furat mai multe carduri și că ar fi retras bani de pe ele, reținută pentru 24 de ore

O femeie bănuită de comiterea mai multor infracțiuni a fost reținută de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii precizează că femeia, care are 30 de ani și este din Viișoara, este cercetată pentru comiterea mai multor fapte de furt, furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și înșelăciune, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat la aproximativ 13.800 de lei.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 2018-2021, aceasta ar fi sustras, de la două persoane, cardurile bancare și, cunoscându-le PIN-urile, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere, de la diverse bancomate. Prejudiciul astfel cauzat este de 12.000 de lei. Totodată, în luna martie 2022, în urma unei înțelegeri verbale, aceasta i-ar fi promis unui bărbat, de 71 de ani, din Bistrița că îi va achiziționa 10 litri de țuică, contra sumei de 250 lei. Bărbatul i-ar fi înmânat un card și PIN-ul acestuia, însă femeia ar fi retras suma de 1500 de lei, fără a-i mai duce țuica promisă”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma investigațiilor, la data de 8 noiembrie a fost dispusă reținerea femeii pentru o perioadă de 24 de ore.  Aceasta se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentată procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts