FOTO/VIDEO: Un bistrițean și un clujean, arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc

Doi tineri, unul din Cluj-Napoca și altul din Bistrița, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, ei fiind cercetați pentru trafic de droguri de risc. 

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 2 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, fiind efectuate 4 percheziții domiciliare, în municipiul Cluj-Napoca și în localități situate în județul Cluj. În urma perchezițiilor, două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, ulterior fiind arestate preventiv.

”Din cercetări a reieșit că, din 2021 și până în prezent, cei bănuiți ar fi procurat și comercializat către diverși consumatori, droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 3.029,3 grame de cannabis, 1.166,4 grame de 3-CMC și alte 15 grame de ciuperci halucinogene. De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate 3 telefoane mobile, peste 46.000 de lei, două cântare de mare precizie și un aparat de vidat”, se arată într-un comunicat al IGPR.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați, de 29 și 31 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, respectiv municipiul Bistrița. La data de 3 octombrie, aceștia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, care a dispus pe numele acestora măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

FOTO/VIDEO: IGPR, DIICOT

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts