În loc să fie la școală, 15 elevi au fost găsiţi de poliţişti prin parcuri, baruri sau cafenele

În timp ce ar fi trebuit să se afle la şcoală, 15 elevi de la diverse unităţi de învăţământ din Bistrița-Năsăud au fost găsiţi de poliţişti prin parcuri, baruri sau cafenele.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, miercuri, în intervalul orar 09:00 – 14:00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au organizat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor.

Oamenii legii au acționat pe raza municipiului Bistrița, în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, acțiunile urmărind și prevenirea absenteismului școlar și a delincvenței juvenile.

Tot pe parcursul zilei de miercuri, polițiștii au desfășurat și două activități pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri.

Astfel, au fost efectuate verificări în trei unități de învățământ și în patru localuri publice, fiind depistați 15 elevi care absentau nemotivat de la școală. Elevii au fost legitimaţi, iar şcolile la care aceștia studiază au fost informate despre faptul că tinerii au chiulit de la ore.

Pentru neregulile constatate în timpul acțiunilor de control, oamenii legii au  aplicat opt sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.900 lei, dintre care șase pentru nerespectarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și alte două pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcarea a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts