Bugetare participativă la Bistrița: șapte proiecte au intrat în etapa finală

Peste 20 de proiecte au fost depuse anul acesta la Primăria Bistrița, în vederea obținerii de finanțare în cadrul procesului de bugetare participativă derulat de municipalitate. După ce au fost evaluate de comisiile din cadrul Primăriei, șapte dintre acestea au fost admise pentru a intra în ultima etapă și acum așteaptă să fie votate de bistrițeni. 

Cele șapte proiecte admise în etapa finală sunt:

Primăria Bistrița a anunțat că perioada în care proiectele pot fi votate a început, astfel că bistrițenii își pot exprima votul până la data de 20 noiembrie.

Votul are loc online, pe platforma bugetării participative, fiind necesară crearea unui cont. Pașii sunt descriși în următorul tutorial:

Fiecare cetățean înscris pe platforma bugetării participative poate vota patru proiecte.

La finalul etapei de vot, va fi publicat un clasament în baza căruia vor fi selectate proiectele, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, în limita bugetului alocat apelului de proiecte în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul următor desfășurării procedurii de bugetare participativă, indiferent de domeniul din care fac parte. Rezultatele finale vor fi postate tot pe platforma online dedicată bugetării participative.

La prima ediție a procesului de bugetare participativă, desfășurată în anul 2021, au fost depuse 15 proiecte, dintre care cinci au intrat în faza finală.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts