Amenzi date de jandarmi unor persoane care pescuiau ilegal în râurile Someș și Șieu

Un număr de 10 persoane din Bistrița-Năsăud, care au fost depistate de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal, s-au ales cu sancțiuni, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Cele 10 persoane au fost depistate în timpul unei acțiuni de control pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, verificările fiind efectuate de jandarmi din cadrul Plutonului Beclean și reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (A.J.V.P.S.) Bistrița-Năsăud.

”Acțiunile au fost executate în habitatele piscicole naturale ale râurilor Sieu și Someș, pe raza localităților Arcalia, Șieu-Odorhei, Șintereag și Beclean. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au depistat 10 persoane care nu dețineau permis de pescuit. Ca urmare, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, astfel: 5 amenzi în valoare totală de 1.500 de lei și 5 avertismente scrise, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura”, precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Jandarmii avertizează că practicarea pescuitului este o activitate care trebuie realizată cu respectarea prevederilor legale în vigoare, motiv pentru care vor mai executa misiuni de acest fel și în perioada următoare.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts