Amenzi de 15.000 de lei pentru abandonarea deșeurilor în natură

Corpul de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a aplicat noi amenzi pentru abandonarea deșeurilor în natură, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 15.000 de lei. 

B.G.C. din Arcalia a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei și P.A. din Chiraleș a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei – fiindcă era minor – pentru abandonarea de deșeuri în natură, pe raza localității Chiraleș, pe malul râului Bistrița”, a spus directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

Sursa citată a precizat că instituția pe care o coordonează lucrează permanent la îmbunătățirea sistemului de gestionare a deșeurilor în județul nostru, în așa fel încât să sprijine cetățenii.

”Am venit cu soluții de colectare separată de la poarta casei pentru cetățenii care locuiesc în zonele de case, avem campanii gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor vegetale. Avem centre de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, a deșeurilor vegetale sau a celor din construcții (gratuit în limita a 200 kg./an/gospodărie), iar operatorul de salubritate Supercom ridică toate tipurile de deșeuri pe bază de comandă de pe toată suprafața județului. De aceea, pentru noi este foarte greu de înțeles de ce unii cetățeni ai județului nostru aleg să abandoneze deșeuri în natură, poluând grav mediul înconjurător și afectând fauna și vegetația naturii. Acești indivizi își bat joc de viitorul copiilor noștri și nu respectă comunitatea în care trăim cu toții. De aceea avem toleranță ZERO față de cei care săvârșesc asemenea fapte”, a declarat Cristian Niculae.

Șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a mai menționat că inspectorii Corpului de Control, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, vor continua acțiunile de prevenire și combatere a abandonului de deșeuri în natură și vor continua sa aplice sancțiuni pentru această formă gravă de poluare.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts