FOTO/VIDEO: Polițiștii – acțiune preventivă în rândul șoferilor care au rămas fără permis de conducere

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat o nouă activitate de prevenire a consumului de alcool și substanțe psihoactive. De această dată, oamenii legii s-au adresat șoferilor cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce.

În fiecare zi de miercuri, la Colegiul Tehnic Infoel din municipiul Bistrița, șoferii care au rămas fără permis au posibilitatea să susțină un examen teoretic în vederea redobândirii dreptului de a conduce sau pentru scăderea perioadei de suspendare. Întrebările din chestionarele auto aplicate urmăresc să verifice dacă șoferul care și-a pierdut dreptul de a conduce cunoaște atât regulile de circulație pe care le-a încălcat și care au dus la suspendarea permisului, cât și regulile de bază stabilite în legislația recentă privind traficul rutier.

Miercuri, alături de cei care au rămas fără permis de conducere s-au aflat și polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea a Criminalității.

Aceștia le-au oferit posibilitatea conducătorilor auto prezenți la examen să testeze ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool/droguri pentru a înțelege consecințele extrem de grave pe care consumul acestora le au și la care se expun, fiind desfășurate o serie de experimente inedite.

Polițiștii desfășoară acest tip de acțiuni de informare și prevenire și în cadrul școlilor de șoferi, obiectivul urmărit fiind de a genera o schimbare de atitudine în rândul  șoferilor.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts