Se semnează contractul pentru reabilitarea energetică a Palatului Administrativ din Bistrița

Miercuri, la București, va fi semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea energetică a Palatului Administrativ din Bistrița, a anunțat subprefectul Decsei Atilla, potrivit căruia valoarea investiției este de aproape 4 milioane de euro. 

”Avem o veste bună! Se semnează contractul de finanțare pentru renovarea energetică a Palatului Administrativ, prin PNRR. Contractul de finanțare se semnează astăzi, la București, în prezența domnului ministrul al Dezvoltării, Cseke Attila, și a domnului ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode. În următoarele 3 luni se vor desfășura achizițiile pentru proiectul tehnic, lucrări, consultanță, urmând ca, din primăvară, dacă totul decurge bine, să fie demarate lucrările propriu-zise. Acest imobil a fost construit între anii 1970 – 1972 și de atunci putem spune că au mai fost efectuate lucrări pe anumite sectoare și pe porțiuni foarte mici. Este un lucru bun pentru noi, pentru județul Bistrița-Năsăud, că am mai reușit să atragem fonduri prin PNRR”, a spus subprefectul Decsei Atilla, miercuri, în ședința din luna octombrie a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Proiectul de reabilitare energetică a clădirii Palatului Administrativ prevede și montarea a trei stații de încărcare a vehiculelor electrice.

De asemenea, potrivit subprefectului, vor fi schimbate instalațiile electrice și sanitare, iar reabilitarea energetică se va face printr-o izolare interioară, întrucât imobilul se află într-o zonă de protecție a monumentelor istorice.

Decsei Atilla a mai menționat că valoarea contractului este de aproximativ 4 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro este suma care va fi alocată prin PNRR, diferența fiind asigurată din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Termenul de finalizare este de 24 de luni de la data semnării contractului de execuție a lucrărilor.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts