Primarul Ioan Turc: Finanțare aprobată pentru locuințe cu standardul nZEB plus destinate tinerilor!

Primăria Bistrița a obținut finanțare pentru un proiect care prevede construirea unor locuințe cu standardul nZEB plus în municipiu, pe strada Aleea Trandafirilor, acestea urmând să fie destinate tinerilor. 

”Proiectul Primăriei Bistrița de a construi primele locuințe eficiente din punct de vedere energetic nZEB plus a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Obiectivul acestei investiții este de a crește accesul la locuințe de calitate pentru tinerii aflați în dificultate, fapt ce va reduce privarea severă de locuințe pentru categoriile și grupurile vulnerabile, în special pentru persoanele din comunitățile marginalizate”, a spus primarul Ioan Turc.

Proiectul ”Construire de locuințe nZEB plus pentru tineri” vizează ridicarea de clădiri noi, eficiente din punct de vedere energetic, care se vor realiza pe amplasamente situate în interiorul municipiului Bistrița.

După cum am mai anunțat, Primăria va utiliza proiectul tip elaborat de către Ministerul Dezvoltării pentru locuințe cu standardul nZEB plus, care va asigura o reducere a nevoii de energie primară cu cel puțin 20% față de cerința de construcție a clădirilor cu standardul precedent nZEB, în conformitate cu liniile directoare naționale”, a adăugat Ioan Turc.

La Bistrița, se vor construi șase unități locative pentru tinerii care provin din grupuri sau comunități defavorizate, expuse marginalizării. Terenul necesar realizării investiției, aflat în proprietatea publică a municipiului, este situat pe Aleea Trandafirilor și corespunde suprafeței ocupate de fostul punct termic nr. 3, pentru care municipalitatea a dispus demolarea, intervenția în acest sens fiind aproape de finalizare.

Valoarea totală a investiției este de 2.580.044,66 lei (524.111,70 euro) cu TVA.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts