VIDEO: Palatul Administrativ va fi reabilitat în 2023 prin PNRR. Investiția se ridică la 14,7 milioane de lei. Proiectul aparține subprefectului Ioan Zăgrean

Palatul Administrativ din Bistrița, clădire în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și alte instituții ale statului va fi reabilitat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul aparține subprefectului Ioan Zăgrean, investiția fiind una mare de tot: 14,7 milioane de lei.

Potrivit lui Ioan Zăgrean care este și secretarul general al PNL, proiectul a fost unul din obiectivele sale pe care și le-a impus în momentul în care a fost numit subprefect:

IOAN ZĂGREAN: ” Ca om de afaceri am spus dintodeauna că orice fel de activitate trebuie să se desfășoare în condiții optime. Dacă în privat, condițiile de muncă, facilitățile sunt esențiale pentru rezultate optime, același lucru trebuie să fie valabil și în sectorul bugetar. Așa că, eu am luat acest proiect și iată că l-am dus până la stadiul când el va fi implementat. Am depus proiect pe PNRR, un proiect matur.  Cu siguranță că acest proiect se va materializa și Prefectura va avea o altă față. La vremea când am depus proiectului, valoarea investiției era 14,7 milioane lei, urmând ca ea să fie reactualizată. Sperăm ca în primăvara anului 2023 să avem toate lucrurile finalizate, în așa fel încât să înceapă lucrările de reabilitare termică și energetică a acestei clădiri”

Clădirea, ridicată în anii ’70, nu a mai fost reabilitată până în prezent, astfel că lucrările de modernizare sunt necesare. Demersuri pentru reabilitarea Palatului Administrativ s-au făcut încă de pe vremea când prefect al județului Bistrița-Năsăud era Ovidiu Victor Frenț, dar acestea nu s-au concretizat până în prezent.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts