Vasile Dîncu a anunţat că a demisionat din funcţia de ministru al Apărării Naţionale

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat, luni, că a demisionat din funcţie.

În cursul acestei dimineţi, am înaintat prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al Apărării Naţionale“, a scris Vasile Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

El a ataşat şi textul demisiei transmise prim-ministrului Nicolae Ciucă, motivând că la baza deciziei sale stă “imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române. Domnule prim-ministru, vă mulţumesc pentru colaborarea onestă şi deschiderea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune şi vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului şi Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României“, se arată în textul demisiei.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că respectă decizia lui Vasile Dîncu.

”Îi respect decizia lui Vasile Dîncu şi îi mulţumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Am avut deja o discuţie cu premierul Ciucă şi i-am solicitat să preia interimatul la MApN, pentru că România are obligaţia să asigure stabilitate pe Flancul estic al NATO“, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts