Primăria Bistrița a obținut finanțare de 12 milioane de euro pentru achiziția a 20 de autobuze electrice

Primarul Bistriței, Ioan Turc, consideră că asigurarea conectivității municipiului cu comunele din apropiere este extrem de importantă, motiv pentru care administrația locală a solicitat fonduri prin PNRR pentru proiecte care prevăd achiziția de autobuze electrice. 

Potrivit primarului, un proiect de acest fel, care vizează achiziția a 20 de autobuze electrice, a fost deja declarat câștigător.

20 de autobuze electrice vor fi achiziționate prin PNRR pentru asigurarea conectivității cu comuna Livezile. Proiectul a fost deja declarat câștigător, valoarea lui fiind de circa 12 milioane de euro, aproximativ 60 de milioane lei. Alte 20 de autobuze electrice vor fi achiziționate pentru realizarea conectivității cu comuna Șieu Măgheruș și încă 10 cu Budacu de Jos. Gândim Bistrița ca pe un oraș în dezvoltare, iar asigurarea conectivității cu comunele din jur mi se pare extrem de importantă, atât din punct de vedere al mobilității forței de muncă, dar și pentru copiii care vin la școli în Bistrița”, a spus primarul Ioan Turc.

Noile autobuze se vor alătura celorlalte 10 pe care municipalitatea le-a cumpărat încă de anul trecut prin proiectul Linia Verde.

Edilul Bistriței a mai afirmat că municipalitatea pregătește un proiect prin care elevii vor avea parte de transport gratuit de acasă la școală și de la școală spre casă.

”Pentru că tot am vorbit despre elevi, lucrăm la un proiect – deci am făcut pași concreți, nu e un deziderat – care vizează asigurarea transportului gratuit al elevilor la și de la școală”, a menționat primarul.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts