Municipalitatea anunță un plan de economii la iluminat public, energie electrică și termică în instituțiile subordonate, inclusiv școli. Primarul Ioan Turc: ”Ne așteptăm la cheltuieli mari și la cheltuieli neprevăzute. Dar, pe de altă parte, am încredere că Guvernul va găsi soluția prin care primăriile să nu dea faliment”

Primarul Bistriței, Ioan Turc a vorbit cu îngrijorare de facturile pentru gaze și energie electrică pe care primăria va trebuie să le achite în iarna care este tot mai aproape. În acest complicat context, Turc a  anunțat pentru sezonul rece un plan de economii care vizează iluminatul public, raționalizări ale energiei termice în imobilele care aparțin primăriei dar și în școlile din oraș. El a confirmat faptul că există o strategie în acest sens și care va intra în vigoare. Pe componenta de iluminat public va fi scurtată perioada de funcționare a iluminatului public. Probabil va fi pornit cu o oră mai târziu și oprit cu o oră mai devreme. De asemenea, au fost luate măsuri în ceea ce privește economisirea energiei electrice și termice în toate clădirile Primăriei.Turc a mai arătat faptul că, în cazul școlilor, așteaptă de la directori măsuri pentru economisirea energiei termice și electrice.

”Nu putem face lucruri spectaculoase, dar vom face lucruri care, prin cumul, să ne ajute să plătim mai puțin” a declarat Ioan Turc. Edilul Bistriței a confirmat că se așteaptă la cheltuieli mult mai mari, dar își pune speranța în Guvern:  ”Ne așteptăm la cheltuieli mari și la cheltuieli neprevăzute. Dacă ținem cont că pentru gaz urmează să reînnoim contractele lunar, sigur că ne punem și noi o serie de semne de întrebare. Dar, pe de altă parte, am încredere că Guvernul va găsi soluția prin care primăriile să nu dea faliment. Pentru că nu cred că e în intenția nimănui!” speră edilul Bistriței

Declarațiile primarului Ioan Turc:

”Am să vă pun la dispoziție programul pe care l-am discutat cu colegii mei din primărie. Se întocmește în acest moment și vizează reducerea cheltuielilor cu electricitatea.

Pe componenta de iluminat public vom scurta perioada de funcționare a iluminatului public. Probabil va fi pornit cu o oră mai târziu și oprit cxu o oră mai devreme.

Am luat măsuri în ceea ce privește economisirea energiei electrice și termice în toate clădirile Primăriei și vă vom comunica despre ce e vorba.

Cu privire la școli, nu am cum să merg pe această soluție pentru că nu avem spații. Avem multe școli aflate în reabilitare. Practic, celelalte școli funcționale, în aceste momente, sunt destul de aglomerate. Asta nu înseamnă că școlile nu pot să facă economie. Chiar am văzut situații în care caloriferele erau fierbinți și geamurile deschise. Deci, practic, inclusiv prin măsuri de bun simț, poate fi economisită energia.

Nu putem face lucruri spectaculoase, dar vom face lucruri care, prin cumul, să ne ajute să plătim mai puțin” a declarat Ioan Turc.

”Ne așteptăm la cheltuieli mari și la cheltuieli neprevăzute. Dacă ținem cont că pentru gaz urmează să reînnoim contractele lunar, sigur că ne punem și noi o serie de semne de întrebare. Dar, pe de altă parte, am încredere că Guvernul va găsi soluția prin care primăriile să nu dea faliment. Pentru că nu cred că e în intenția nimănui!”.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts