Câte locuri de parcare noi au fost amenajate, în ultimii doi ani, în Bistrița

Peste 600 de noi locuri de parcare au fost amenajate, în ultimii doi ani, în municipiul Bistrița, spune primarul Ioan Turc, care susține că alte circa 800 sunt în lucru. 

Până în acest moment, am amenajat 624 de locuri noi de parcare, unele pe amprenta punctelor termice demolate. Prin demolarea punctelor termice dezafectate, care arată groaznic, deplorabil, eliminăm și focarele de infecție din oraș. Amintesc situația câtorva puncte termice: Aleea Spătarului – demolat, amenajare parcare, Petru Maior – demolat, amenajare parcare, Rodnei – demolat, parcare la sol în momentul de față, dar urmează să amenajăm aici o parcare supraetajată. Pandurilor – demolat, se va face parcare supraetajată, Axente Sever – demolat, parcare la sol. Punctele termice de pe Cireșului, Dumbravei, Grănicerilor, Nicolae Bălcescu, Sucevei sunt la rând. Urmează să fie demolate într-un termen scurt, să fie salubrizat locul și amenajate parcări. Alte locuri de parcare au fost amenajate prin reconfigurarea parcărilor deja existente. De exemplu, pe General Grigore Bălan am obținut 35 de noi locuri de parcare, poate pare puțin, dar nu este. Imaginați-vă 35 de mașini înșiruite la bordură. Sunt o stradă. Valorificăm locuri care nu au fost văzute anterior. Am făcut acest lucru în Piața Independenței Nord, am amenajat o parcare în Subcetate, dar și pe Gării, Arțarilor, Trandafirilor. Și sunt doar câteva exemple”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă în care a prezentat un raport de activitate din primii doi ani de mandat.

Pe lângă cele 624 de noi locuri de parcare deja amenajate, alte 808 sunt în lucru.

”Alte locuri de parcare vor fi amenajate prin demolarea următoarelor puncte termice. Pe Năsăudului – Aleea Heniu vom construi o parcare etajată. Studiul de fezabilitate este aproape finalizat. Ținem legătura cu societatea care lucrează la el. În scurt timp, vom intra cu el în Comisia Tehnică. Pe Vasile Lupu – Aleea Pandurilor vom amenaja 100 de locuri de parcare, pe Ion Minulescu – 90, pe Carpați – 135. Până aici am discutat doar despre parcări etajate. De asemenea, pe Crinilor vom amenaja 136, pe Aleea Clopoțeilor – 80, la Podul Jelnei, pe lângă parcările care au fost deja amenajate, mai amenajăm încă 40. Pentru că avem o mare problemă cu deficitul de locuri de parcare din zona Tribunalului, vom amenaja o parcare cu 27 de locuri pe strada Simion Bărnuțiu. În total, avem în lucru în acest moment 808 locuri de parcare”, a adăugat Ioan Turc.

Primarul a reamintit și de parteneriatul cu Biserica Romano-Catolică, în urma căruia se va realiza o parcare cu 100 de locuri pe strada Lupeni. De asemenea, alte 50 de locuri au fost amenajate pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Edilul Bistriței afirmă că este conștient că problema parcărilor este una extrem de importantă, acesta fiind și motivul pentru care se caută în permanență soluții pentru a o rezolva.

Primarul Ioan Turc a mai subliniat că, în opinia sa, este ”inadmisibil și de neînțeles”  cum vechea administrație a gândit proiecte de mobilitate urbană, dar nu a amenajat niciun loc de parcare.

”Vorbesc cu primari din Asociația Municipiilor din România și le spun că în Bistrița, prin proiectele de mobilitate, dispar aproape 4.000 de locuri de parcare și că vechea administrația nu a amenajat un singur loc de parcare și nu le vine să creadă. Nu mă crede nimeni, dar e real, aceasta este situația pe care am primit-o cadou de la vechea administrație”, a menționat Turc.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts