Percheziții în mai multe județe, între care și Bistrița-Năsăud, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Neamţ efectuează, miercuri, 10 percheziţii domiciliare şi 9 percheziţii la sediul unor societăţi comerciale din mai multe judeţe, între care și Bistrița-Năsăud, în cadrul unui dosar penal de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, acţiunea are loc în județele Neamţ, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

“Acţiunea se desfăşoară pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, concurenţă neloială şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dauna a 106 persoane juridice de pe întreg teritoriul ţării. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a falsifica marcajele de pe produsele industriale şi comercializarea acestora, prin inducerea în eroare cu privire la calitatea şi provenienţa lor, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane. În vederea probării activității infracționale, sunt efectuate 19 percheziții, dintre care 10 la domiciliul unor persoane fizice și 9 la sediul unor societăți comerciale și puncte de lucru ale unor entități comerciale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Neamţ.

După finalizarea audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT Neamţ va dispune măsurile legale care se impun.

Activităţile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române și de sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate şi jandarmilor.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts