Primăria Bistrița a cumpărat sediul LDP SA de pe strada Cuza Vodă. La ce sumă s-a ridicat achiziția

Primăria Bistrița a cumpărat fostul sediu al companiei Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA, valoarea investiției ridicându-se la peste 750.000 de euro, a anunțat primarul Ioan Turc. În viitor, în imobilele de pe strada Cuza Vodă vor fi mutate mai multe servicii publice din cadrul municipalității. 

Am cumpărat acest activ de curând și, în spiritul unei transparențe reale, doresc să pun la dispoziție toate datele de care eu cred că opinia publică trebuie să beneficieze. Prețul a fost de 775.725 euro, fără TVA, raportat la o valoare estimată de circa un milion de euro a acestui activ, care înseamnă clădire și teren. Suprafața de teren este de 3.564 de mp, iar cea a clădirilor administrative de 480 de mp, din care sală de ședințe 162 mp, birou proiectare 124 mp, punct control 31 mp”, a declarat primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a vorbit și despre argumentele achiziției.

”Imobilul cu destinația de sediu administrativ situat în Piața Centrală nr. 2, în care își desfășoară în momentul de față activitatea servicii publice de interes major, se află într-o stare accentuată de degradare. Ca atare, urmează să facă obiectul unui proces investițional de fond. În aceste condiții, am dat un anunț public și am testat piața în vederea achiziționării unei alte clădiri cu teren aferent generos. Intenția este una foarte clară. Dorim ca serviciile pe care le oferim populației să fie de o calitate mult, mult mai bună. În identificarea noii locații, am ținut cont de nevoia de a facilita accesul spre viitorul amplasament tuturor celor care vor avea nevoie – și nu puțini – atât de Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei, cât și de serviciile Stării Civile, dar și descongestionarea zonei istorice a orașului. Așa cum se știe, zona centrală a municipiului Bistrița este foarte, foarte aglomerată. Chiar și în condițiile în care am identificat soluții pentru amenajarea de noi parcari, soluții care vor fi puse în operă în perioada imediat următoare, adică pe termen scurt, centrul orașului este și va fi destul de aglomerat”, a adăugat primarul, care afirmă că, în opinia sa, locația în care își desfășoară în prezent activitatea cele două servicii publice este ”absolut jenantă”. 

Fostul sediu al LDP SA va fi modernizat de Primăria Bistrița, urmând ca aici să fie mutate, în primă fază, Serviciul de Stare Civilă și cel de Evidența Informatizată a Persoanei. Tot aici, vor fi amenajate și locuri de parcare.

Avem o suprafață  generoasă de teren pe care o vom amenaja așa cum se cuvine. Putem obține un număr suficient de parcări și putem oferi și facilități pentru cei care doresc să aștepte în aer liber”, a mai spus primarul.

Municipalitatea analizează posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru reabilitarea imobilelor, dar nu exclude nici varianta de a aloca bani din bugetul local pentru aceste lucrări.

Primarul estimează că lucrările de modernizare a imobilelor de pe strada Cuza Vodă se vor încheia în anul 2024, tot atunci urmând să fie mutate și serviciile de Stare Civilă și Evidența Persoanei pe strada Cuza Vodă. Mai mult, administrația locală ia în calcul ca în această zonă să îți desfășoare activitatea și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița și Poliția Locală Bistrița.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts