Vasile Dâncu, mesaj de la Bruxelles: De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv.

Aflat la Bruxelles cu ocazia reuniunii  miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a căutat liniștea într-o mare librărie , fiind vorba de Librăria FILIGRANES. De aici, Vasile Dâncu, transmite un mesaj misterios detractorilor săi : Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici. De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv.

 

VASILE DÂNCU: După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altadată mi-am petrecut multe ore și zile: libraria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților,  linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici. De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iti dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din carti ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niste amărâte de coperti de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că  există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează. Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei  nu vor avea niciodată cetatenie aici, nici statut de refugiat. In fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint.

Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii!

Reamintim faptul că: Ministrul Apărării, Vasile Dâncu ar putea fi remaniat după ce a declarat că:  ”Singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”. Declarația sa l-a deranjat pe  președintele Zelenski și a crescut tensiunile în interiorul coaliției PNL-PSD-UDMR, în timp ce președintele Iohannis l-a trimis să se informeze mai bine.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts