FOTO/VIDEO: Aproape 100 de mascați din țară au participat la un stagiu de pregătire organizat la Căianu Mic. Imagini din timpul antrenamentelor

În perioada 11-12 octombrie, în localitatea Căianu Mic s-a desfășurat, sub forma unui concurs, un stagiu de pregătire profesională la care au participat 18 echipe de polițiști, jandarmi și militari care fac parte din structurile de acțiuni speciale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, pe parcursul celor două zile, aproximativ 100 de luptători din 15 județe din țară și-au testat, contratimp, abilitățile fizice, de tragere și anduranță.

Participanții au avut de parcurs trei probe, toate desfășurându-se contracronometru. În timpul probelor, luptătorii au purtat un echipament care cântărește aproximativ 22 de kilograme.

”La proba individual, luptătorii au avut de alegat pe un traseu de 200 de metri, în urcare, după care au montat/demontat arma și au efectuat o ședință de tragere asupra unei ținte basculabile. La proba binom s-a parcurs un traseu de alergare de 200 de metri cu un scut balistic de aproximativ 35 de kg, și cu dispozitivul pentru pătrunderea forțată, de aproximativ 50 de kg, după care au avut de efectuat o tragere, în echipă, cu 12 cartușe. Proba echipă a debutat cu flotări, urmată de traseul de 200 de metri alergare, trageri cu diferite arme și asupra unor ținte plasate la 10, 15, 20, 40, 80 de metri distanță. Între trageri, luptătorii au avut de ridicat greutăți, de rostogolit cauciucuri de 80 kg și de ținut în echilibru un disc metalic de aproximativ 15 kg”, explică IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii din cadrul Biroului Pregătire Profesională, precum și cei de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acordat sprijin pe parcursul desfășurării competiției.

Scorul final a fost unul strâns, iar punctajele finale obținute s-au diferențiat la secundă. În clasamentul general, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud s-a clasat pe locul I, cu cel mai bun punctaj, urmat de serviciile din județele Mureș și Bihor. Luptătorii de la Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud au mai obținut locul III la proba pe echipe și locul II la proba individual.

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, medalii și cupe.

FOTO/VIDEO: IPJ Bistrița-Năsăud

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts