Principele Nicolae și-a lansat la Năsăud și la Bistrița albumul său ‘‘Bunicul meu, Regele Mihai’’

Aflat într-un turneu național sub numele de ‘‘Pe urmele bunicului Mihai I’’, Principele Nicolae a ajuns astăzi la Năsăud. Excelența Sa a vizitat primăria și s-a întâlnit cu primarul Dorin Vlașin.
DORIN VLAȘIN, PRIMAR NĂSĂUD: În cadrul vizitei la primăria orașului, mi-a făcut o deosebită plăcere să îi prezint câteva aspecte legate de zona noastră și de istoria orașului, am avut o serie de discuții legate de importanța monarhiei în România, dar și de vizita Majestății Sale Regele Mihai în Năsăud, în anul 1997. În 1997, anul în care Regele Mihai a primit permisiunea de a se reîntoarce în România și a primit și cetățenia română, acesta a făcut o vizită în județele din nordul țării, printre care și Bistrița-Năsăud, cu opriri în orașele Bistrița, Năsăud și Sângeorz – Băi, dar și vizite la casele memoriale “Liviu Rebreanu” și “George Coșbuc”. De la primărie, alături de dl viceprimar și alți reprezentanți ai instituțiilor năsăudene, l-am însoțit pe Excelența Sa la Colegiul Național “George Coșbuc”, unde în Aula colegiului, a avut loc lansarea albumului său, urmată de o discuție cu elevii de la profilul Filologie, cei care vor susține la examenul de Bacalaureat proba de Istorie, cu subiecte legate de istoria monarhiei din România. 
Principele Nicolae a fost impresionat de frumusețea locurilor și de primirea făcută în orașul Năsăud și a răspuns afirmativ invitației de a reveni. Acesta nu este, de altfel, la prima vizită în județul Bistrița-Năsăud, fiind unul dintre ambasadorii celebrei Via Transilvanica

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts