TIHA BÂRGĂULUI: Proiecte de peste 16.000.000 de lei prin ANGHEL SALIGNY

Primăria Tiha Bârgăului va beneficia de finanţare pentru două proiecte depuse pe Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.  Este vorba despre construire rețea publică de apă potabilă în localitatea Piatra Fântânele, cu o valoare de 8,625,041.77 lei, şi modernizare infrastructură de interes local în comuna Tiha Bârgăului, în valoare de 8,487,330.62 lei.

„Urmează să depunem studiul de fezabilitate, avizele pentru a semna contractul de finanţare. Demarăm procedura de achiziţii publice şi sperăm ca în primăvara anului viitor să poată începe lucrările. Am depus proiecte şi pe alte programe de finanţare. De exemplu, la  Compania Naţională de Investiţii avem un proiect pentru dispensar medical în Tureac şi, în urma discuţiilor avute, avem şanse să intre la finanţare”, a declarat primarul Vasile Şut.

Potrivit acestuia, sunt cinci proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea drumurilor de interes local, a drumurilor forestiere şi a drumurilor agricole în lucru.

„În ceea ce priveşte drumurile forestiere, din cele trei proiecte, fiecare în valoare de 1,5 milioane euro, unul a fost finalizat, iar alte două sperăm să le încheiem în acest an. Acestea însumează 28 de kilometri, din care 12 vor fi asfaltaţi, iar diferenţa va fi cu macadam. Pentru drumurile de interes local, din Tiha Bârgăului, Mureşenii Bârgăului şi Tureac, cu o finanţare de un milion de euro, ne apropiem de final.

         Nu în ultimul rând, se lucrează la acel drum de exploataţie agricolă, tot cu finanţare europeană. Drumul pleacă din Vârful Blajului și trece pe deasupra satului Mureșenii Bârgăului prin zona „La Lac”, continuă pe drumul “Plaiul Bistriței” și coboară în Tureac pe Valea Şutenilor, în total aproximativ 9 km. Anul acesta se pregăteşte drumul, iar anul viitor se va turna asfaltul. Rămân drumuri care necesită modernizare, vom depune proiecte şi pe alte programe de finanţare”, a declarat edilul comunei, Vasile Şut.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts