BISTRIȚA-NĂSĂUD: Primul protest AUR anti-scumpiri- Dragoș Hârjoabă și Iulia Maier alături de aproape 100 de oameni au tras un semnal de alarmă cu privire la scăderea nivelului de trai

AUR Bistrița-Năsăud a organizat în această după-amiază primul protest anti-majorări ale tarifelor la energie electrică, gaze naturale, carburați dar și la alimente. Susținuți de aproape 100 de persoane strânse la un  moment dat în fața Palatului Administrativ din Piața Petru Rareș, Dragoș Hârjoabă, președinte și Iulia Maier, vicepreședinte, au punctat faptul că mitingul nu este unul al AUR, fiind vorba de un protest la care sunt așteptați toți bistrițenii nemulțumiți de scăderea nivelului de trai.

Cei veniți în piață au afișat pancarde cu foarte multe mesaje: ”Cu factura de curent mergi direct la Provident”, ”Cel mai scump tablou al nostru e tabloul de curent”, ”Frigul, foamea, sărăcia îngroapă România” sau ”Ați stins luminița de la capătul tunelului”.  De asemenea, pe o altă pancardă erau scrise versuri din poezia  lui Rady Gyr: Ridică-te Ioane, ridică-te Gheorghe, poem pentru care Gyr a fost condamnt la moarte în 1958 de autoritățiile comuniste.

Protestul a început cu rugăciunea ”Tatăl Nostru” spusă de Dragoș Hârjoabă, care transmis următoarele: ”Este foarte important să tragem un semnal de alarmă pentru cei care au posibilitatea în aceste clipe să ia deciziile cele mai corecte pentru România. Chiar dacă în momentul acesta suntem undeva în jur de 100 de oameni, eu știu că nici Pământul nu s-a făcut într-o singură zi, știu că pentru orice este un început și putem împreună să arătăm că România este unită. Chiar dacă astăzi suntem mai puțini decât s-ar aștepta gurile rele, suntem mai mulți decât am fost la început și asta este foarte important. Ne-am adunat aici pentru că presiunea pe care o avem din partea prețurilor la curent electric, lemn de foc sau gaze naturale ne apasă și ne îngenunchează zi de zi. Dacă astăzi noi nu suntem uniți, atunci mâine cine va sta lângă noi?”

”Am ieșit în stradă să tragem un semnal de alarmă împotriva facturilor mărite care ne vin. Ne dorim stoparea hoției și a nedreptății față de români”, a puncat Iulia Maier.

Protestul s-a desfășurat pașnic și nu au existat niciul de de probleme deosebite.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts