Superficiale și adormite bine, autoritățile nu recunosc fenomenul drogurilor din Bistrița-Năsăud. Chiar dacă îl ascunzi sub preș, rahatul miroase

Sala de ședințe a Consiliului Municipal a fost gazda primei întâlniri organizate de consilierul municipal Augusta Săsărman  privind combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor… Așa cum ne-am așteptat, Augusta Săsărman acuză instituțiile care ar trebui să lupte contra acestui flagel de superficialitate și indiferență. De altfel, același lucru l-a spus în repetate rînduri atât președintele CJ BN, Radu Moldovan dar și cei doi deputați PSD, Daniel Suciu, respectiv Bogdan Ivan, inițiatori ai unei legi dure care vizează traficul de droguri.

 

AUGUSTA SĂSĂRMAN: Ce-i drept, mi-a luat ceva timp până să scriu acest mesaj.. Încă nu-mi vine să cred cu câtă superficialitate este privit acest fenomen al drogurilor în Bistrița și poate dacă presa n-ar fi fost scoasă afară de la ședință, m-ați crede și mai mult…

Din păcate, în concepția reprezentanților în comisie din partea IPJ BN, a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud și a Inspectoratului Școlar Județean NU AVEM DE A FACE CU UN FENOMEN AL DROGURILOR, COPIII SUNT IN SIGURANTA, PUTEM DORMI LINIȘTIȚI.
Partea bună în toată povestea asta este că un tânăr le-a ținut piept. Un tânăr le-a spus că se înșală amarnic și că nu îi pot spune lui că elevii nu consumă droguri în unitățile de învățământ, pe stradă, în parcuri sau cluburi. Un tânăr a ridicat mingea la fileu și le-a spus cât de ineficiente sunt doar niște postere amărâte cu un mesaj sec precum “spune nu drogurilor”. Cu alte cuvinte, un tânăr a avut curaj să le spună acestor reprezentanți că nu își fac deloc treaba. Și tot acest tânăr a venit cu câteva idei foarte frumoase: cuprinderea subiectului drogurilor si în cadrul orelor de dirigenție, încheierea unor protocoale de colaborare între scoli și IPJ, CPECA sau asociații care activează în domeniul combaterii consumului de droguri, înscrierea tinerilor în rândul voluntarilor CPECA.
Data viitoare sunt așteptați acești reprezentanți cu statistici concrete, sunt chemați să răspundă cum vor acționa ca un consumator ocazional să nu ajungă consumator cronic.
Până atunci, oameni dragi, acționați voi.. până nu e prea târziu! Nu uitați, copilul fiecăruia poate fi o victimă a acestui flagel. De noi toți depinde să creăm un mediu mai sigur.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts